.
Κατηγορία Aprilia
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 14:31

Aprilia RS660 2021 – Έτοιμο για παραγωγή

Τυχεροί συνάδελφοι από το γερμανικό Motorrad οδήγησαν ένα RS600 προπαραγωγής και οι πρώτες ενδείξεις είναι νοστιμότατες.

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε στην EICMA στο Μιλάνο πέρυσι, η νέα μεσαίου κυβισμού σπορ μοτοσυκλέτα της Aprilia τράβηξε άφθονο ενδιαφέρον. Κινούμενο από μισό κινητήρα RSV4, το νέο δικύλινδρο σε σειρά μοντέλο της εταιρείας αναμένεται να αναζωογονήσει μια κατηγορία κυβισμού που πνέει τα λοίσθια εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας χάσει τη μάχη των εντυπώσεων από τα χιλιάρια.

Ευρισκόμενο στα τελικά στάδια εξέλιξης, το RS600 βρέθηκε στα χέρια δημοσιογράφων του περιοδικού Motorrad , που είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν μια από τις λιγοστές μοτοσυκλέτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Και, όταν μας λένε προπαραγωγής, το εννοούν: το συγκεκριμένο RS660 φορούσε έναν ημιτελή κινητήρα, καθώς στα ηλεκτρονικά του διέθετε μόνο μια – Dynamic – από τις συνολικά 4 χαρτογραφήσεις που θα έχει τελικά, ενώ και τα πλαστικά του ήταν ομολογουμένως μοναδικά κομμάτια που φτιάχτηκαν για το συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς τα κανονικά κομμάτια παραγωγής ακόμη βρίσκονται στα τελικά στάδια σχεδιασμού.

Δίχως να γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να αλλάξει ως τη στιγμή που το νεο Aprilia θα είναι έτοιμο για βιτρίνα, οι Γερμανοί συνάδελφοι που το έκαναν βόλτα μας μιλούν για μια μοτοσυκλέτα με εξαιρετικά γλυκειά απόδοση.

Ο κινητήρας του χαρακτηρίζεται από τον χρονισμό της ανάφλεξης στις 270 μοίρες, το γνωστό "κόλπο" (Yamaha TDM εδώ και πολλά χρόνια) που κάνει τον δικύλινδρο σε σειρά να δουλεύει και ακούγεται ως V2.

Η απόδοσή του περιγράφεται ως ελαστική και γεμάτη, καθώς η μοτοσυκλέτα μπορεί να κυλά ράθυμα με τετάρτη και 2,000 rpm, είναι έτοιμος ωστόσο ανά πάσα στιγμή να εξαπολύσει τη δύναμή του, βγάζει τα καλύτερά του μετά τις 6,000 και η διάρκειά του είναι αδιάκοπη ως τα κόκκινα.

Με μια θέση οδήγησης που ισορροπεί ανάμεσα στην άνεση και την αθλητικότητα, το RS περιγράφεται ως σταθερό, στιβαρό και ευέλικτο, με αναρτήσεις που δουλεύουν (και) σε νορμάλ συνθήκες και άριστα φρένα από τη Brembo.

Οι τεχνικοί της Aprilia που συνόδευαν το πρωτότυπο στη δοκιμή αυτή δήλωσαν στους δημοσιογράφους πως τα ηλεκτρονικά του RS660 είναι πιο εξελιγμένα και απ΄αυτά του RSV4, καθώς "αυτό αποτελεί ένα βασικό σημείο στην πώληση, από τα 125 ως τις superbikes".

Αποκάλυψαν επίσης πως η τιμή της μοτοσυκλέτας θα κυμαίνεται μεταξύ 11 και 12,000 ευρώ.

Ως τότε, απολαύστε τις νέες καθαρές και αποκαλυπτικές φωτογραφίες, όπως δημοσιεύονται στο σχετικό άρθρο του περιοδικού Motorrad.

Φωτογραφίες: Aprilia / Alberto Cervetti

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 17:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon