.
Κατηγορία Voge
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 14:19

Η Voge αναπτύσσει «βοηθητικές ρόδες» για μοτοσυκλέτες

Μην ξεγελιέστε με την πρώτη ματιά: Αυτό το σύστημα ΔΕΝ θα σας μαθαίνει να οδηγείτε!

Μια πατέντα που αναμένεται να συζητηθεί, φαίνεται ότι έφτασε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όσον αφορά την γνωστή πλέον Voge. Η κινεζική εταιρεία αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και, πλέον, έλκει το ενδιαφέρον των κατασκόπων, που αναζητούν πατέντες και σενάρια για τις μοτοσυκλέτες του μέλλοντος. Καλή ώρα, αυτό που θα δούμε εδώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, τα σχέδια εδώ, που προφανώς αφορούν την Voge , παρουσιάζουν ένα νεωτεριστικό σύστημα με βοηθητικές ρόδες και δύο διαφορετικούς τρόπους στήριξης τους, στην μοτοσυκλέτα. Προσοχή, εδώ δεν μιλάμε για τις βοηθητικές ρόδες του ποδηλάτου, τις οποίες είχαμε για να κάνουμε τα πρώτα βήματα μας στην οδήγηση δικύκλου, αλλά ως μια λύση για την διευκόλυνση στάθμευσης και επιτόπιων ελιγμών.

Το σύστημα εμφανίζει δύο βραχίονες με ροδάκια στο κάτω τους μέρος, οι οποιόι τοποθετούνται στην μοτοσυκλέτα μέσω συγκεκριμένου μηχανισμού -η Voge παρουσιάζει σε αυτή την πατέντα, σύστημα αναδίπλωσης προς τα εμπρός, αλλά και σύστημα με παραλληλόγραμο συνδέσμων. Το σύστημα θα μπορεί να στηρίξει το βάρος της μοτοσυκλέτας σαν ένα παραδοσιακό σταντ, αλλά προσφέροντας την δυνατότητα επιτόπιων ελιγμών, ενώ μέσω αυτόματου συστήματος ελέγχου, θα μπορεί πιθανώς να προσαρμόζεται σε διάφορες ρύσεις και κλίσεις του εδάφους.

Μπορεί οι πιο... σκληροπυρηνικοί μοτοσυκλετισταί, να χασκογελάνε με μία τέτοια πατέντα, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοιες ιδέες υπάρχουν ήδη διαθέσιμες και εξυπηρετούν συγκεκριμένους και ενίοτε σοβαρούς λόγους. Πρώτα από όλα, μπορούν να αποδειθούν σωτήριες για άτομα με σωματικές δυσκολίες ή προβλήματα, που θέλουν να απολαύσουν τη μοτοσυκλέτα, αλλά ο χειρισμός του οχήματος στατικά τους είναι δύσκολος ή και αδύνατος. Από την άλλη, είναι προφανώς μια λύση που θα διευκολύνει νεότερους χρήστες, που πολλές φορές τρομάζουν από τον όγκο και το βάρος μίας μοτοσυκλέτας. Η αποφυγή στατικών πτώσεων και ατυχημάτων που μπορεί να προέλθουν από αυτές, δεν χάλασε κανέναν.

Μένει να δούμε, αν και πότε η Voge θα χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο σύστημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 14:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon