.
Κατηγορία Zoghsen
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 14:52

Zongshen Cyclone RC 680 - Τετρακύλινδρο ντεμπούτο με «άγγιγμα» Honda

Πρόκειται για το πρώτο ανάλογο μοντέλο της εταιρείας και η εμφάνιση του εντυπωσιάζει -όπως επίσης και ο κινητήρας του, ο οποίος θυμίζει κάτι...

Πριν από λίγες ώρες, κυκλοφόρησαν εικόνες στα διεθνή μέσα, για την νέα supersport μοτοσυκλέτα της Zongshen, με το όνομα Cyclone RC 680. Φίλοι των παραδοσιακών supersport, τα νέα είναι για σας, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο ΔΕΝ είναι δικύλινδρο εν σειρά, αλλά φέρει κινητήρα 4 κυλίνδρων σε σειρά, με κυβισμό 674 κ.εκ. και η εμφάνιση του είναι σούπερ μοντέρνα.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας του μοντέλου, βασίζεται με μεγάλη βεβαιότητα στον 650άρη ανάλογο της Honda, που βλέπουμε σε μοντέλα όπως το CBR650R και CB650R. Στην περίπτωση του Zongshen εδώ, έχει μεγαλύτερη διαδρομή εμβόλου λόγω επιλογής άλλου στροφαλοφόρου άξονα, με αποτέλεσμα ο κυβισμός του να ανέβει στα 674 κ.εκ.. Δυστυχώς, δεν δημοσιεύεται τι ισχύ και τι ροπή αποδίδει αυτός ο νέος κινητήρας.

Το RC 680 φέρει αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών -η πλέον αναγνωρίσιμη μορφή πλαισίου για supersport μοτοσυκλέτες- αλλά και μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω, παρακαλώ! Στο μπροστινό σύστημα, διακρίνονται δύο δίσκοι φρένων και δαγκάνες πιθανότατα από την Brembo, ενώ η εξάτμιση στην δεξιά πλευρά φαίνεται πολύ εντυπωσιακή, παρά το ότι η ανάλυση των φωτογραφιών δεν είναι καλή. Δυστυχώς, οι πληροφορίες σταματούν κάπου εδώ και, αν και η μοτοσυκλέτα φαίνεται πολύ, πολύ ενδιαφέρουσα, δεν διαφαίνεται για κανέναν λόγο, άφιξη της στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 15:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon