.
Κατηγορία Zoghsen
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 10:57

Zongshen RE650 - Κινεζική ρετρό street με «γονίδια» Norton

Κατατέθηκε προς κατοχύρωση μια ακόμα retro street μοτοσυκλέτα, με την δικύλινδρη «καρδιά» της Norton Atlas, που δεν προλάβαμε να δούμε ποτέ.

Η ιστορία της Norton Atlas και του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα της, είναι πολυτάραχη, όπως και της ίδιας της Norton, η οποία κατέρρεε το 2020, λόγω των σκανδάλων κατάχρησης χρημάτων ιδιωτών, από τον Stuart Garner, τότε επικεφαλής της ιστορικής εταιρείας. Πριν από όλα αυτά, όμως, η κινεζική Zongshen είχε προλάβει να εξασφαλίσει τα δικαιώματα, στην κατασκευή του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα 650 κυβικών, τον οποίο είχε αναπτύξει η Norton, «κόβοντας» στην μέση τον V4 της supersport μοτοσυκλέτας της.

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφόρησαν στα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, τα σχέδια μιας νέας μοτοσυκλέτας της Zongshen, ονόματι RE650. To μοντέλο ακολουθεί την scrambler/retro φιλοσοφία σχεδίασης και, όπως γίνεται σαφές από τις εικόνες, θα παίρνει ισχύ από τον δικύλινδρο εν σειρά των 650 κυβικών, που είχε αναπτύξει η Norton. Μάλιστα, θα έλεγε εύκολα κανείς ότι η RE650 που βλέπουμε στα σχέδια, θυμίζει σε φιλοσοφία την Atlas, που ποτέ δεν έφτασε στην παραγωγή.

Ο κινητήρας αυτός, στην έκδοση των 650 κυβικών, αποδίδει 71 ίππους και 5,8 kgm ροπής, ενώ η Zonghsen έχει και την επιλογή τοποθέτησης μοτέρ 850 κυβικών πανομοιότυπο σε μορφή με τον 650άρη κινητήρα, με την ισχύ στους 98 ίππους και 8,2 kgm ροπής. Το πλαίσιο της RE650 είναι ατσάλινο σωληνωτό, οι τροχοί είναι ακτινωτοί, το ψαλίδι της πίσω ανάρτησης συνεργάζεται με offset τοποθετημένο αμορτισέρ από την δεξιά πλευρά, ενώ το πιρούνι είναι τύπου USD, με ακτινικές βάσεις δαγκανών φρένου.

Μιλάμε δηλαδή για ένα νέο μοντέλο, το οποίο δεν είναι ακόμη 100% έτοιμο, αλλά πιθανότατα βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την παρουσίαση.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 11:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon