.
Κατηγορία Zoghsen
Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 11:47

Zongshen RX401 - Το κινεζικό Adventure στα 4.000 ευρώ με 500 χλμ. αυτονομία

Μια ακόμα μεσαία Adventure στην παγκόσμια γκάμα, από την Zongshen.

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι η νέα Zongshen RX401, μια νέα Adventure στην κατηγορία των μεσαίων κυβικών. Το μοντέλο έρχεται ως η διάδοχη κατάσταση για το RX4, με ανανεώσεις και, αν και κυκλοφορεί ήδη στις αγορές από το 2022, ακόμα δεν το έχει δει η Ευρώπη… Και αυτό είναι κρίμα, από κάποια άποψη, καθώς οι «αρετές» του RX401 είναι αρκετές για να το προσέξεις.

Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με κινητήρα δύο κυλίνδρων σε σειρά, κυβισμού 401 κ.εκ., με την ισχύ του να ανακοινώνεται στο επίπεδο των 45 ίππων και των 3,8 kgm ροπής. Μία ανάσα από τα όρια του διπλώματος A2, δηλαδή, και ισχύς συγκρίσιμη με όλα τα παρόμοια μοντέλα της αγοράς, τα οποία προσφέρονται στα 500 κυβικά.  

Το μοντέλο εξοπλίζεται με ρεζερβουάρ 20,5 λίτρων το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, εξασφαλίζει μια αυτονομία 500 περίπου χιλιομέτρων, ένα πραγματικό ταξιδιωτικό ατού. Σε θέμα εξοπλισμού, το μοντέλο μπορεί να αποκτηθεί με ακτινωτούς ή χυτούς τροχούς, διαστάσεων 19 και 17 ιντσών, ενώ υπάρχει η επιλογή της οθόνης TFT με συνδεσιμότητα Bluetooth και απεικόνιση πίεσης ελαστικών. Στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται και φωτιζόμενοι διακόπτες, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, κάγκελα προστασίας και αλουμινένιες βαλίτσες, όπως επίσης και ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης. Οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες εμπρός και πίσω, ενώ το ύψος σέλας στα 815 χιλιοστά φαίνεται λίγο χαμηλό για Adventure, τουλάχιστον στα χαρτιά – στην πράξη, όμως, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δεν δοκιμάσουμε.

Είναι ακόμα άγνωστο, αν το Zongshen RX401 θα έρθει στην Ευρώπη και πότε. Η τιμή του, όμως, στην πατρίδα του, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, μιας και κυμαίνεται μεταξύ 3.800 και 4.200 ευρώ! Σε κινεζικά δεδομένα, φυσικά…  

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 12:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon