.
Κατηγορία Zoghsen
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 10:16

Zongshen Cyclone RE5 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα

Ένα ακόμη μοντέλο της σημερινής φιλοσοφίας της «standard» μοτοσυκλέτας παρουσιάστηκε – Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα έρθει και στην Ελλάδα.

Η γνωστή Zongshen, από την Κίνα που συνεργάζεται μεταξύ άλλων, και με το Piaggio Group, παρουσίασε την νέα RE5, μία νέα μοτοσυκλέτα τύπου retro roadster με κινητήρα μεσαίου κυβισμού. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για ένα μοτέρ 550 κυβικών, δικύλινδρο σε σειρά, ικανό για απόδοση 59 ίππων στις 8.500 στροφές και ροπή που φτάνει τα 5,6 kgm/6.500 στροφές.

Στα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας διακρίνουμε ανεστραμμένο πιρούνι 48 χιλιοστών εμπρός, με δύο δίσκους φρένων στον μπροστινό τροχό, ενώ στην πίσω ανάρτηση διακρίνουμε ένα πιθανότατα αλουμινένιο ψαλίδι, συνεργαζόμενο με Monoshock αμορτισέρ. Οι αναρτήσεις ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση ελατηρίου, ενώ το πιρούνι μπορεί να ρυθμιστεί και σε απόσβεση επαναφοράς. Το βάρος του μοντέλου ανακοινώνεται στα 204 κιλά, ενώ το ύψος σέλας στα 800 χιλιοστά, σχετικά χαμηλό, άρα και προσβάσιμο από όλους και όλες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τα διεθνή μέσα, το RE5 μπορεί να κάνει το 0-100 σε 4,2 δευτερόλεπτα (καθόλου άσχημα για κάτω από 60 άλογα!), αλλά και να πιάσει μία τελική ταχύτητα στα 182 χιλιόμετρα την ώρα. Θα μπορούσε να έρθει στην Ευρώπη; Δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, ακόμα, ούτε και αν θα έπρεπε να μειωθεί σε ισχύ ώσε να εναρμονιστεί με το δίπλωμα A2.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 10:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon