.
Κατηγορία Fantic
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 19:34

Fantic - Αλλαγές στην Offroad αγωνιστική γκάμα και νέος τιμοκατάλογος

Μετά την παρουσίαση των αγωνιστικών μοτοσυκλετών Motocross και Enduro του 2023, με σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις σημειώνουμε παρακάτω τα βασικά στοιχεία της νέας γκάμας, όπως αυτές παρουσιάζονται στο ακόλουθο δελτίο τύπου.

Η Fantic είναι πρωταθλήτρια στο τελευταίο Παγκόσμιο ΜΧ125 και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EMX250 του 2021 καθώς και σε πολλά Εθνικά πρωταθλήματα 125, 250, ΜΧ1, ΜΧ2 συμπεριλαμβανομένου και του Ιταλικού. Στη σεζόν MXGP 2022 οι αναβάτες της Fantic Factory Team Maddii, Cas Valk και Alexis Fueri να κυριαρχούν στο Πανευρωπαϊκό ΕΜΧ125, ενώ ο Tondel κατάκτησε την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό EMX250. Στην παγκόσμια σκηνή Enduro η Fantic έχει επίσης θεαματικά αποτελέσματα με την 1η θέση του Davide Guarneri στο 6Days με την Ιταλική ομάδα, ενώ κυριαρχεί στο παγκόσμια πρωταθλήματα Youth του 2022 με τον Harry Edmodson στην 1η και τον Kevin Cristino στην 2η θέση στην κατάταξη του Enduro GP - Youth. Η γκάμα Enduro της Fantic μπορεί επιπλέον να υπερηφανεύεται για την κατάκτηση των τριών κορυφαίων θέσεων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 125 cc για το 2021. FANTIC FACTORY FEELING – Από την έναρξή της, η σειρά Fantic είναι Racing. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες ή το επίπεδο, η γκάμα εγγυάται σε κάθε αναβάτη την ποιότητα μιας Factory μοτοσυκλέτας χάρη στη συνεχή μεταφορά γνώσης από το αγωνιστικό τμήμα στη στάνταρ παραγωγή. Αποκαλύπτεται η έννοια του FACTORY FEELING.

φντ5.jpg

Για τη Fantic το «Factory Feeling» δεν είναι απλά ένα slogan. Είναι η βασική αγωνιστική φιλοσοφία της εταιρείας που εξαφανίζει τα όρια ανάμεσα στις factory μοτοσυκλέτες του παγκοσμίου και τις μοτοσυκλέτες που οδηγείτε καθημερινά. Χωρίς κανένα συμβιβασμό η Fantic σας δίνει πρόσβαση σε αυτό που νοιώθουν και απολαμβάνουν οι εργοστασιακοί οδηγοί της που νικούν σε πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.  Όπως είναι γνωστό οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Fantic βασίζονται στις τελευταίες μοτοσυκλέτες της Yamaha, με σημαντικές βελτιώσεις και εργοστασιακά περιφερειακά που τις κάνουν πιο «εξωτικές» και χαρίζουν στους οδηγούς τους το πλεονέκτημα στο οποίο είχαν πρόσβαση μόνο οι εργοστασιακοί οδηγοί. Επιπλέον οι μοτοσυκλέτες Enduro της Fantic έχουν homologation Euro 5, βγάζουν κανονικά πινακίδες κυκλοφορίας και κατά συνέπεια μπορούν να συμμετέχουν σε όλους τους Εθνικούς και διεθνείς αγώνες Enduro. Η γκάμα Motocross περιλαμβάνει τα XX125 και ΧΧ250 με νέο πίσω τμήμα και airbox, το XXF250 με νέα γραφικά καθώς και το ολοκαίνουργο XXF450 με νέο δυνατότερο και ελαφρύτερο κινητήρα και κιβώτιο, νέο στενότερο και ελαφρύτερο πλαίσιο και υποπλαίσιο με διαφορετικά χαρακτηριστικά ακαμψίας, νέο φιλτροκούτι και φίλτρο, νέα πιο επίπεδη σέλλα και νέα πλαστικά. Τρία μοντέλα περιλαμβάνονται στη σειρά Fantic Racing Enduro: το δίχρονο XE125, πλήρως ανανεωμένο με νέο κινητήρα και νέο οπίσθιο τμήμα, και τα τετράχρονα αδέρφια του XEF250 και XEF450 υψηλής απόδοσης με νέα γραφικά.

φντ8.jpg

FANTIC 2-STROKE: Motocross XX125, XX250 και enduro XE125 – “Off Road Racing στην πιο αγνή μορφή.” Τόσο τα XX όσο και τα ΧΕ διαθέτουν επανασχεδιασμένο πίσω μέρος με νέο φιλτροκούτι που δίνει πλευρική πρόσβαση στο φίλτρο – Μετά από προσεκτικούς ελέγχους και μελέτες στην πίστα με τους επίσημους αναβάτες μας, οι μηχανικοί της Fantic επέλεξαν ένα airbox για τα XX και ΧΕ με βελτιστοποιημένο μέγεθος για μέγιστη απόδοση στις υψηλές στροφές, εξασφαλίζοντας επίσης αντίσταση στις παραμικρές ακαθαρσίες, ώστε μόνο φρέσκος αέρας να φτάνει στο φίλτρο της TwinAir. Τα πίσω πλαϊνά πάνελ είναι επίσης ολοκαίνουργια σε λεπτό και διακριτικό πλαστικό, ενώ το νέο κάθισμα προσφέρει μέγιστη άνεση και ελευθερία στην οδήγηση.

φντ1.jpg

Μια διαδικασία που βελτίωσε περαιτέρω την εργονομία, που αναπτύχθηκε σε συμβίωση με την Factory Team. Η αυξημένη ροή αέρα που επιτρέπει το νέο σύνολο airbox, φίλτρο και εισαγωγή είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξουν τις σημαντικές βελτιώσεις που έχει κάνει η Fantic στους κινητήρες ΥΖ της Yamaha. Τα μικρά δίχρονα ενός όγδοου του λίτρου της Fantic, κατέκτησαν αμέσως την κορυφή της κατηγορίας όπως πιστοποιείται με την κατάκτηση του τίτλου Junior Motocross World Champion 125 cc το 2021, την κορυφαία κατάταξη στο Πανευρωπαϊκό EMX 125 καθώς και τις νίκες στην κατηγορία Youth του παγκοσμίου Enduro GP ανανεώθηκαν πλήρως με στόχο να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά.

φντ6.jpg

O ολοκαίνουργιος κινητήρας που φορούσε ήδη το XX125 to 2022 περνά προδιαγραφές EURO5 και φοριέται από το Enduro ΧΕ125 του 2023– Η ισχύς και η απόκριση είναι τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του μικρού αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικού νέου 2χρονου κινητήρα 125 cc που αποκτά πλήρη ανανέωση αντλώντας από τον κινητήρα Junior Motocross World Champion του 2021. Προφανώς διατηρεί την πιστοποίηση Euro5, η οποία είναι πολύ σπάνια μεταξύ των μικρών 2χρονων. Χάρη σε έναν επανασχεδιασμένο κύλινδρο, έμβολο και κύλινδρο, μπιέλα και νέο καρμπυρατέρ Keihin PowerJet 38 mm, το Fantic 125 δεν ήταν ποτέ τόσο δυνατό, ελαστικό και εκμεταλλεύσιμο ακόμα και σε χαμηλές στροφές. Το κορυφαίο δίχρονο 250 στον κόσμο, το XX250 μετά την κατάκτηση του Πανευρωπαικού τίτλου το 2021 με τον Nikolas Lapucci και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει ο Tondel στο φετινό Πανευρωπαϊκό EMX250, δεν χρειάζεται συστάσεις αλλά παίρνει μερικές σημαντικές βελτιώσεις.

φντ7.jpg

Όλα τα δίχρονα (ΧΧ125, ΧΧ250 και ΧΕ125) διαθέτουν νέες επιχρωμιωμένες εξατμίσεις και πανέλαφρο τελικά, ειδικά σχεδιασμένα από το τμήμα R&D Fantic και κατασκευασμένα από την Arrow, με υλικά κορυφαίας ποιότητας. Αυτά τα συστήματα εξαγωγής επιτρέπουν μια εξαιρετική απόκριση, δίνοντας άφθονη ισχύ στις υψηλές στροφές χωρίς να θυσιάζεται η ελαστικότητα και δύναμη σε όλο το φάσμα στροφών για μια καμπύλη ισχύος προσαρμοσμένη σε χρήση ΜΧ ή Enduro αντίστοιχα.Η νέα ηλεκτρονική λαμβάνει υπ’ όψη όλες τις βελτιώσεις και δίνει μια τέλεια χαρτογράφηση σε όλες τις συνθήκες – Εκτελούνται ειδικές δοκιμές σε σκληρό έδαφος, ύπουλη άμμο, καθώς και σε βαριές και λασπώδεις επιφάνειες. Το Fantic ΧΧ 125, ΧΧ250 και XE 125 διαθέτουν στον στάνταρ εξοπλισμό τη νέα αυτή ηλεκτρονική με δύο επιλογές χάρτη μέσω διακόπτη τιμονιού. Ο Soft Map καθυστερεί το χρόνο ανάφλεξης μειώνοντας τον ρυθμό ροής και είναι κατάλληλος για το πιο γλιστερό έδαφος, προσφέροντας απόκριση αλλά πιο διαχειρίσιμη ισχύ, χωρίς να θυσιάζει τη μέγιστη δύναμη. Το Hard Map είναι καθαρή αδρεναλίνη, ιδανικό για πίστες και διαδρομές που προσφέρουν εξαιρετικό κράτημα και σας επιτρέπουν να απελευθερώσετε την πλήρη ιπποδύναμη.

φντ2.jpg

FANTIC 4-STROKE: Motocross XXF250 και XXF450 και ENDURO XEF 250 και XEF450 –Με το πνεύμα και τα συναισθήματα που μόνο το FANTIC FACTORY FEELING μπορεί να προσφέρει.
Το νέα Fantic ΧXF 250 XEF 250 και ΧEF450 μοιράζονται την ίδια βασική πλατφόρμα με τα μοντέλα του 2022, με νέες ρυθμίσεις, και νέα γραφικά που αποδίδουν φόρο τιμής στην Ιταλική καταγωγή των μοτοσυκλετών. Φορούν και πάλι στον standard εξοπλισμό εξατμίσεις Arrow τιτανίου και την κορυφαία ηλεκτρονική Athena GET που συναντάμε σε όλες σχεδόν τις μοτοσυκλέτες του παγκοσμίου με Traction control 10 επιπέδων, και Launch Control.
Το ΧΧF450 είναι μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα που βασίζεται στο ολοκαίνουργο Yamaha YZF450 με σημαντικές όμως βελτιώσεις που θα αποκαλυφθούν πλήρως τον Σεπτέμβριο.

Ολόκληρη η γκάμα Motocross και Enduro θα είναι διαθέσιμη μέσω του δικτύου πωλήσεων Fantic από τον Σεπτέμβριο του 2022 εκτός από το νέο XXF450 που θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο.

Ακολουθεί ο νέος τιμοκατάλογος OFF ROAD ΜΥ2023:

φντ9.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon