.
Κατηγορία Fantic
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 10:29

Fantic XEF450 Rally – Έτοιμη η έκδοση παραγωγής

Η Fantic ετοιμάζεται για το Dakar 2022 και παρουσιάζει τη νέα της Rally μοτοσυκλέτα σε δύο εκδόσεις, ενώ ανακοινώθηκε και η τιμή της στην Ιταλία.

Πέρυσι στην EICMA 2021 η Fantic Motor αποκάλυψε την πρώτη της Rally μοτοσυκλέτα, η οποία βασίζεται στον κινητήρα της Yamaha WR450F, και η οποία θα διατεθεί στο κοινό από τον Νοέμβριο σε δύο εκδόσεις: XEF450 Rally και XEF450 Rally Factory.

Στην Ιταλία η νέα XEF450 Rally, εξοπλισμένη με αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, αναρτήσεις ΚΥΒ, φρένα της Moto Master και ρεζερβουάρ 30 λίτρων, κοστολογείται αρκετά ακριβότερα απ’ όσο περιμέναμε πέρυσι, με τη βασική έκδοση στα €24,240.

fantic xef450 rally 2022 00001

Στον εξοπλισμό της ξεχωρίζει η οθόνη αφής “RallyScreen” με διαγώνιο 7 ιντσών και κάλυμμα από πλέξιγκλας για προστασία της και η οποία είναι συμβατή με όλα τα συστήματα πλοήγησης της αγοράς (κατά τη Fantic), ενώ μπορεί να αφαιρεθεί από τη μοτοσυκλέτα και να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα – με σύνδεση στο ρεύμα, καθώς δεν έχει μπαταρία.

Η τιμή της Factory δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο αυτή αναμένεται να είναι αρκετά πιο τσιμπημένη, καθώς μιλάμε για ένα συλλεκτικό αγωνιστικό πρωτότυπο που θα κατασκευαστεί σε 50 μόνο κομμάτια, φορτωμένο με εκλεκτά έξτρα.

fantic xef450 rally factory

Στη συλλεκτική έκδοση η Fantic προσθέτει έναν αλουμινένιο πύργο για να στηθούν τα απαραίτητα ενός αγώνα ράλι, όπως το roadbook, έχει ακόμη μεγαλύτερο ψυγείο, ενώ τιμονόπλακες και κέντρα τροχών έχουν κατασκευαστεί σε CNC από billet αλουμίνιο.

Ακόμη διαθέτει αρκετά ακόμη έξτρα στοιχεία, μεταξύ των οποίων υδραυλικό αμορτισέρ τιμονιού και εξάτμιση τιτανίου της Arrow που ζυγίζει 1.5 κιλό λιγότερο από την εργοστασιακή, ενώ συνοδεύεται από μια εργαλειοθήκη 144 λίτρων και μια πλούζα Fantic Rally Jersey για τον αναβάτη.

Φανταζόμαστε πως η νέα XEF450 Rally και η Factory εκδοχή της θα αποτελέσουν τα αστέρια του περιπτέρου της Fantic Motor στην EICMA 2022 τον επόμενο μήνα, επιστρέφοντας σε μορφή παραγωγής στο ίδιο μέρος που πέρυσι η μοτοσυκλέτα έκανε το ντεμπούτο της ως πρωτότυπο.

308547280 5344681975608863 4333804220898711936 n
O Franco Picco στο Dakar 2022

Πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η στελέχωση της ομάδας που θα κατεβάσει στο τέλος της χρονιάς η Fantic στο Dakar Rally 2023, καθώς είναι ήδη γνωστό πως ο ένας αναβάτης της θα είναι ο 66χρονος Ιταλός θρύλος των αγώνων εκτός δρόμου, Franco Picco, αυτός που την έτρεξε για πρώτη φορά πέρυσι στο Dakar και φέτος στο Abu Dhabi Desert Challenge στα πλαίσια της εξέλιξής της.

Η Fantic έχει δηλώσει πως θα υπάρξει και δεύτερος αναβάτης για το Dakar, ωστόσο το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη. Ο ιταλικός Τύπος έχει προβεί σε πολλές εικασίες επ’ αυτού, με την πιο ενδιαφέρουσα εξ αυτών να θέλει τη Fantic να πρεσάρει έντονα τον Danilo Petrucci για να τρέξει εκεί για λογαριασμό της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon