.
Κατηγορία Bimota
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 10:11

Bimota – Kawasaki και σενάρια για ΚΒ4 τετρακύλινδρο με 1000άρη κινητήρα

Δεν είναι φήμη, είναι γεγονός, η Kawasaki έχει αποκτήσει το 49,9 των μετοχών της ιστορικής Bimota και το πρώτο δείγμα αυτής της σύμπραξης, αποκαλύφθηκε στην EICMA, με την “πιο εξωτική πεθαίνεις” Tesi H2.

Η μοτοσυκλέτα επιτέλεσε τον σκοπό της, που ήταν... να κρεμάσει σαγόνια, τώρα όμως που καταλαγιάζει ο ενθουσιασμός, γίνεται αντιληπτό ότι είναι μια μοτοσυκλέτα για πολύ λίγους, τόσο λόγω της ιδιαιτερότητας της όσο και λόγω της αναμενόμενης, πολύ υψηλής τιμής της.

Μπορεί η Bimota να μην παρήγαγε ποτέ budget μοντέλα, ωστόσο όπως αντιλαμβάνεται κανείς, χρειάζεται κάτι το οποίο να είναι κάπως πιο προσγειωμένο και προσιτό, έχοντας πάντα εξωτική αύρα βέβαια, μια μοτοσυκλέτα που να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine λοιπόν, που μπορεί να μην έχει “άκρες” στην Bimota αλλά έχει σίγουρα στην Kawasaki, αναφέρει ότι το επόμενοι μοντέλο της σύμπραξης θα ονομάζεται KB4, θα έχει ένα “ρετροracing” χαρακτήρα και θα κινείται από το τετρακύλινδρο μοτέρ 1043 κ.εκ. των Z1000 / Ninja 1000SX.

Η απόδοση αναμένεται λοιπόν, στους 140 ίππους, με την μοτοσυκλέτα να φέρει -επειδή... Bimota- κορυφαία περιφερειακά, αρκετό carbon και τμήματα από billet αλουμίνιο. Σχεδιαστικά τώρα, το ύφος θα είναι “νοσταλγικό” με endurance ολόσωμο fairing και -είμαστε σίγουροι – αρκετή ιταλική μαγεία που θα αγγίζει τα όρια του φετιχισμού.

KB

Αναμένεται να αντληθούν στοιχεία από τα KB μοντέλα του παρελθόντος της Bimota, κατά την περίοδο 1978 έως 1984 όπου και παρουσιάστηκαν 7 συνολικά μοντέλα με κινητήρες Kawasaki.

Σε ότι αφορά στην παραγωγή, δεν θα είναι βέβαια αυτό που λέμε “μεγάλης κλίμακας”, με την Bimota να έχει την δυνατότητα κατασκευής, 200 μοτοσυκλετών τον χρόνο, τουλάχιστον σε αυτό το αρχικό στάδιο. Τα σχέδια που παρουσιάζουμε, είναι ψηφιακές δημιουργίες του Young Machine.

Η παραγωγή δεν θα είναι βέβαια αυτό που λέμε “μεγάλης κλίμακας”, με την Bimota να έχει την δυνατότητα κατασκευής, 200 μοτοσυκλετών τον χρόνο, τουλάχιστον σε αυτό το αρχικό στάδιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 16:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon