.
Κατηγορία Bimota
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 20:41

EICMA - Tesi H2: H Kawasaki αγοράζει το 49.9% της Bimota και δημιουργεί ακραίο εξωτισμό!

Στην EICMA 2019 ανακοινώθηκε επίσημα η αγορά της Bimota από την Kawasaki, ενώ παρουσιάστηκε και ο πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας με το υπέροχα εξωτικό Tesi H2! Και εναλλακτικό σύστημα ανάρτησης, και κομπρέσορας, και διαστημική εμφάνιση… ετοιμάστε τα τσεκ μπουκ!

Ας δούμε την επίσημη ανακοίνωση της Kawasaki για την εξαγορά της Bimota, ανακοίνωση που έγινε κατά την παρουσίαση της συνεργασίας των 2 εταιρειών στην EICMA, έχει γλαφυρό, παθιασμένο στιλ, και διαβάζεται μονορούφι παρά το μέγεθος της.

Χαιρετισμός από τον κ. Hiroshi Ito, της Kawasaki Heavy Industries:

“Είμαι ο Hiroshi Ito, από την Kawasaki Ιαπωνίας. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας την αναγέννηση της BIMOTA. Η Kawasaki ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Italian Motorcycle Investment στην Ιταλία, ως θυγατρική της Kawasaki Motors Europe.

Σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε στην διαδικασία της αγοράς των σημάτων της BIMOTA S.A., στο όνομα της εταιρείας μας.

Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, η IMI θα μετονομαστεί σε BIMOTA S.P.A. με την B and Motion S.A. (πρώην BIMOTA S.A.) να κατέχει το 50.1% και την Kawasaki Motors Europe το 49,9% των μετοχών.

Η ιστορία ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Μια μικρή επενδυτική τράπεζα μας πλησίασε και μας ρώτησε αν θα μας ενδιέφερε να αγοράσουμε έναν Ιταλό κατασκευαστή μοτοσυκλετών. Στην αρχή δεν μας αποκάλυψαν το όνομα, όμως όταν έλεγξα τα χαρτιά πρόσεξα αμέσως. Ω! Είναι η BIMOTA!!! Ναι, αυτή η BIMOTA.

Για έναν ενθουσιώδη μοτοσυκλετιστή στην ηλικία μου, η BIMOTA κατασκεύαζε θρυλικές μοτοσυκλέτες που παλιά ονειρευόμασταν, με ένα εκπληκτικό πλαίσιο, εξαρτήματα πολύτιμους-λίθους και τιμή που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε.

Αμέσως πήρα το αεροπλάνο για Μιλάνο, όπου και συνάντησα τον κ. Marco, CEO της BIMOTA S.A. τον Νοέμβριο του 2016, μόλις 3 χρόνια πριν. Μίλαγε με τέτοιο ενθουσιασμό για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του στην BIMOTA, και σκέφτηκα “αυτό το project θα είναι μεγάλη επιτυχία”. Επειδή είναι ένας ενθουσιώδης μοτοσυκλετιστής. Αργότερα, είχα την ευκαιρία να ξοδέψω μια ολόκληρη μέρα με τον Pierluigi Marconi (σσ. Τον σχεδιατή της BIMOTA). Όσο μιλούσαμε, ο χρόνος είχε ξεχαστεί. “Συνδυάζοντας αυτό τον κινητήρα και εκείνο το πλαίσιο… προσθέτοντας αυτά τα εξαρτήματα… μπορούμε να φτιάξουμε μια σπουδαία μοτοσυκλέτα.” Ήμουν πεπεισμένος πως το project μας θα γινόταν μεγάλη επιτυχία, και θα γράφαμε ιστορία ξανά. H BIMOTA είναι μια premium εταιρεία μοτοσυκλετών γεννημένη και θρεμμένη στο Rimini της Ιταλίας, και αγαπήθηκε με πάθος από μοτοσυκλετιστές σε όλο τον κόσμο που πραγματικά καταλαβαίνουν τι αξίζει. Η ΒΙΜΟΤΑ είναι ένα ιταλικό κόσμημα. Κι έτσι πρέπει να έχει τη βάση της στο Rimini. Πρέπει να σχεδιάζεται από Ιταλούς σχεδιαστές. Και πρέπει να κατασκευάζεται από Ιταλούς τεχνίτες, αλλιώς θα χάσει την αξία της. Κι έτσι, η αποστολή μας είναι ξεκάθαρη, θα υποστηρίξουμε τον κ. Marconi και η ομάδα του θα δημιουργήσει νέα, θρυλική ιστορία με τη ΒΙΜΟΤΑ, με τους θρυλικούς κινητήρες της Kawasaki!

Θα θέλαμε να δηλώσουμε τώρα “η ΒΙΜΟΤΑ είναι εδώ, ως η πιο premium εταιρεία μοτοσυκλέτας στον κόσμο. Viva BIMOTA, Viva Kawasaki! Let the good time roll, let the good times roll
with BIMOTA”!”

Αυτό κι αν είναι πάθος, από έναν κορυφαίο στέλεχος της Kawasaki που λατρεύει τη μοτοσυκλέτα, λατρεύει το design και είναι στη θέση να μπορεί να παντρέψει Ασία και Ευρώπη, για ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απευθύνει και ο Πρόεδρος της B and Motion S.A. (πρώην BIMOTA S.A.):

“Ευχαριστούμε για αυτή την ευγενική εισαγωγή. Είμαι ο Marco Chiancianesi. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί με την Kawasaki. Όπως γνωρίζετε, είμαι ενθουσιώδης μοτοσυκλετιστής και λατρεύω αυτή την φίρμα που γεννήθηκε στην Ιταλία. Την λατρεύω τόσο πολύ, που την αγόρασα.

Αλλά το να οδηγείς μια μοτοσυκλέτα, και το να διοικείς μια εταιρεία μοτοσυκλέτας είναι διαφορετικά πράγματα. Όπως γνωρίζετε, η ΒΙΜΟΤΑ αντιμετώπιζε δυσκολίες. Λάβαμε πολλές προσφορές, αλλά πιστεύω πως η προσφορά της Kawasaki ήταν η καλύτερη. Μέσα από την επικοινωνία μας με τον κ. Ito, τον κ. Kinuhata και άλλα στελέχη της Kawasaki, κατάλαβα πως μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος, τα ίδια αισθήματα και τις ίδιες αξίες. Πιστεύω πως ο Marconi και η ομάδα του θα δημιουργήσουν ξανά μια σπουδαία μοτοσυκλέτα, με την υποστήριξη της Kawasaki.”

Μετά τον CEO της BIMOTA, σειρά είχε ο Pierluigi Marconi, ο σχεδιαστής της Tesi:

“Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε στη συνέντευξη τύπου μας. Είμαι ο Pierluigi Marconi. Σήμερα, μαζί με τους φίλους μας από την Kawasaki, μπορούμε να σας δείξουμε το νέο μας project για τη BIMOTA, και αυτό με κάνει πολύ, πολύ χαρούμενο. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω λίγα πράγματα για μένα.

Το 1973 ήμουν μόλις 14 ετών, και πήγαινα σχολείο στο Rimini, στην πόλη όπου γεννήθηκα, λίγο πιο πάνω από το εργοστάσιο της ΒΙΜΟΤΑ. Θυμάμαι εκείνη τη μέρα που άκουσα τον ήχο μιας μοτοσυκλέτας, και έτρεξα στο παράθυρο να δω τι είναι… ήταν μια ΒΙΜΟΤΑ που μόλις είχε βγει από το εργοστάσιο, και από τότε γεννήθηκε το όνειρο μου να σχεδιάσω μια μοτοσυκλέτα. Συνέχισα τις σπουδές μου, αλλά στο μεταξύ ξεκίνησα τους αγώνες μοτοσυκλέτας (Motocross) όπου ήμουν ευτυχισμένος μετατρέποντας τις μοτοσυκλέτες μου, αλλάζοντας τα δυο αμορτισέρ πίσω με μονό και με μετατροπές σε πλαίσιο και ψαλίδι, ή να θυριδώνω τους δίχρονους κινητήρες, και πολλά ακόμη.

Ο χρόνος στο Πανεπιστήμιο πέρασε με ένα μόνο στόχο: να είμαι ικανός να σχεδιάζω μοτοσυκλέτες μια μέρα. Και τότε, μια χρυσή ευκαιρία, για να παραδώσω την πτυχιακή μου, έπρεπε να ολοκληρώσω ένα project. Με έναν παιδικό μου φίλο, τον Roberto, προσπάθησα να κατασκευάσω μια μοτοσυκλέτα, και ποιος σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει; Μα φυσικά η BIMOTA που βρισκόταν στο Rimini. Μάζεψα όσο κουράγιο είχα και ζήτησα ένα ραντεβού με τον κ. Morri, τον διαχειριστή της εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της BIMOTA. Όλα γεννήθηκαν από εκείνο το ραντεβού. Τώρα, είμαι εδώ.

Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω σύντομα την φανταστική ιστορία με την Kawasaki, πριν συνεχίσω με την ιστορία της TESI.

Όταν άκουσα πως η Kawasaki μας έκανε πρόταση, σκέφτηκα πως θα γινόταν ιδανικοί συνεργάτες. Αυτό καθώς η εταιρεία τους κατασκευάζει κινητήρες με κορυφαίες επιδόσεις, κορυφαία αξιοπιστία και κορυφαία ποιότητα. Και μέσα σε αυτούς τους κινητήρες, βρίσκεται ο θαυματουργός κινητήρας του H2 με τον υπερσυμπιεστή. Κατόπιν, στις πολλές συναντήσεις μας με τους κ. Ito, κ. Kinuhata και άλλα στελέχη της Kawasaki, πείστηκα πως οι αξίες τους είναι ίδιες με τις δικές μας. Η αποστολή μας είναι δουλέψουν σκληρά, χέρι με χέρι με την BIMOTA (μια σεβάσμια εταιρεία που γεννήθηκε στην Ιταλία) και να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε όνειρα για τους φαν της μοτοσυκλέτας, και να κατασκευάζουμε υπέρτατες παγκοσμίως μοτοσυκλέτες. Και μαζί με την Kawasaki σας υπόσχομαι πως θα παλέψουμε για την πραγμάτωση αυτού του στόχου. Κι έτσι, συνεχίζω με την εισαγωγή για τη νέα μου μοτοσυκλέτα.

Η μοτοσυκλέτα υπήρχε εδώ και καιρό στο μυαλό μου, γιατί να μην κατασκευάσω μια οριζόντια δομή με όλες τις κινητήριες δυνάμεις στον μικρότερο δυνατό χώρο; Έπρεπε μόνο να σχεδιάσουμε ένα τιμόνι, αλλά να είναι συμμετρικό, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τιμόνι αυτοκινήτου, γιατί έτσι θα δημιουργήσουμε μια στρεπτική δύναμη στο ψαλίδι.

Αυτή ήταν η πρώτη εργασία και πατέντα. Η BIMOTA μας παρείχε όλα τα δεδομένα μιας παραδοσιακής μοτοσυκλέτας, αλλά και την δυνατότητα να εξοπλίσουμε μια παραδοσιακή μοτοσυκλέτα με σύστημα συλλογής δεδομένων (τηλεμετρίας), ώστε να επιβεβαιώσουμε τις δυνάμεις που εξασκούνταν από το έδαφος σε χρήση πίστας.

Με αυτά τα δεδομένα, το όνειρο μου ξεκίνησε, και σιγά-σιγά μεταφέρθηκε στον σχεδιαστικό πίνακα. Η μοτοσυκλέτα με την εξέλιξη του οριζόντιου πλαισίου και ξεχωριστών συστημάτων διεύθυνσης και ανάρτησης έπαιρνε σάρκα και οστά. Τα χρόνια πέρασαν, έχοντας στο μεταξύ ολοκληρώσει αρκετά projects, από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες μέχρι μοντέλα για το δρόμο, με ορισμένα και για off-road χρήση, αλλά όπως καταλαβαίνετε είχα πάντα ένα αγκάθι στην καρδιά, μέχρι να μπορέσω να σχεδιάσω μια αληθινή TESI χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Μαζεμένες και εγκιβωτισμένες μάζες γύρω από τον κινητήρα, σύστημα ηλεκτρονικών αναρτήσεων (σσ. εντυπωσιακή η τοποθέτηση των 2 αμορτισέρ με μοναδική διαρρύθμιση στο πίσω μέρος!), κινητήρας με υπερσυμπιεστή με εξαιρετική απόδοση, χρήση συνθετικών δομικών υλικών κολλημένων στα αλουμινένια εξαρτήματα, η δυνατότητα να μπορείς εύκολα να αλλάξεις το ύψος του οχήματος χωρίς να αλλάζεις τα βασικά χαρακτηριστικά της γεωμετρίας της μοτοσυκλέτας, εύκολη ρύθμιση των μαρσπιέ, Traction Control, ABS, όλων των ειδών τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, και τέλος τη δυνατότητα να μπορώ να τραβήξω βίντεο τις βόλτες μου με φίλους! Αυτό είναι το TESI H2, ένα όνειρο για μένα, που γίνεται πραγματικότητα.”

Πάθος δίχως όρια, που με την τεχνική βοήθεια της Kawasaki θα μπορούσε να εξυψώσει την ΒΙΜΟΤΑ σε ύψη που θα υπερβούν κατά πολύ το ένδοξο παρελθόν της. Ανυπομονούμε!

Εις αναμονή τώρα των επίσημων τεχνικών χαρακτηριστικών της ακραία εξωτικής BIMOTA TESI H2, και φυσικά… της εξίσου ακραία εξωτικής τιμής της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 20:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon