.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 12:56

Armotia Due R & Due X

 

Ηλεκτρικές 2WD μοτοσυκλέτες

 

Η ιταλική Armotia παρουσίασε δυο ενδιαφέρουσες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με κίνηση και στους 2 τροχούς (2WD), την supermoto Armotia Due R και την enduro Due X.

armotia 2

Χρησιμοποιώντας την ίδια βάση, οι δυο μοτοσυκλέτες διαφοροποιούνται ελάχιστα στις λεπτομέρειες (χαμηλότερη σέλα κατά 20 χλστ. και street ελαστικά για την R, αλλά... στους ίδιους τροχούς 21 και 18 ιντσών και με ίδιες διαδρομές αναρτήσεων), έχοντας αμφότερες δυο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό.

due x

Η συνολική ισχύς των δυο αυτών αερόψυκτων κινητήρων φτάνει τους 15 hp, ενώ η ροπή βρίσκεται στα... 18,35 Kgm, και η τελική ταχύτητα στα 90 χλμ/ώρα για την R και 80 για την Χ. Η μετάδοση γίνεται απευθείας στο κέντρο του τροχού μπροστά, και με αλυσίδα πίσω. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου, με χωρητικότητα 5,1 kWh, που προσδίδει -σύμφωνα με την Armotia- χρόνο βόλτας μίας ώρα και 20 λεπτών (πολύ αισιόδοξους τους βλέπουμε), με χρόνο φόρτισης 2-6 ώρες.

due r

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.400 χλστ., ενώ οι διαδρομές των αναρτήσεων (ανάποδο πιρούνι 41 mm μπροστά και πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ της Bitubo πίσω) είναι 240 και 220 mm, και στις δυο μοτοσυκλέτες. Στα φρένα έχουμε δίσκο 260 mm me 2πίστονη δαγκάνα Brembo μπροστά και δίσκο 220 mm πίσω με μονή δαγκάνα. Το ύψος σέλας είναι στα 920 mm για την R και στα 940 για την Χ, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι 125 κιλά.

due r detail3

Ενδιαφέρον έχουν τα όργανα, που αποτελούνται από ένα RUG-GEAR RG600 smartphone εξοπλισμένο με το app ελέγχου της Armotia.

Τιμή και διαθεσιμότητα; Σύντομα κοντά σας... αναφέρει η Armotia, αν και στην ίδια σελίδα βλέπουμε πως ήδη έχουν καθυστερήσει τα test-ride, τα οποία είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τον... Ιανουάριο του 2016.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 20:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « The Queen is back Party O Vin Diesel τρώει καπάκι σε σούζα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon