.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 09:27

Yamaha Sidewinder Turbo 2017 snowmobile

 

Τρικύλινδρος 'τουρμπάτος' πύραυλος χιονιού!

 

Μέσα στην γκάμα των snowmobiles του 2017 που παρουσίασε σήμερα η Yamaha βρίσκεται το κτηνώδες Sidewinder, που φέρει έναν τρικύλινδρο κινητήρα Genesis 998 κ.εκ. με καινοτόμο Turbo σε παγκόσμιο επίπεδο.

2017 yamaha sidewinder 4

Η κατηγορία 800 (800 class) αναφέρεται στα πλέον σπορ snowmobiles της αγοράς, και σε αυτή την κατηγορία στοχεύει το Sidewinder της Yamaha.

Δυνατό ατού του νέου Sidewinder, ο Genesis τρικύλινδρος κινητήρας των 998 κ.εκ. (δείτε το άνω βίντεο) με Turbo που διαθέτει τρεις αυλούς εισαγωγής (αντί για τον έναν που συνηθίζεται στους αντίστοιχους κινητήρες), με στόχο την δραματική μείωση του Turbo Lag και την άμεση απόκριση στο γκάζι. Σημειώστε πως η συγκεκριμένη λύση αποτελεί παγκόσμια καινοτομία ακόμα και για τον χώρο του αυτοκινήτου!

2017 yamaha sidewinder 1

Η Yamaha δεν έχει δώσει ακόμα νούμερα ισχύος ή ροπής για το τρικύλινδρο μοτέρ της (το οποίο πλην του Turbo μοιάζει ύποπτα πολύ με τον κινητήρα του SSV YXZ1000R), όμως τονίζει σε όλα τα επίπεδα την τεχνολογία που έχει χρησιμοποιήσει για να είναι το Sidewinder αξιόπιστο.

2017 yamaha sidewinder 6 1

Όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα έχουν σχεδιαστεί με στόχο τις ενισχυμένες αντοχές, ενώ νέοι είναι οι επίσης ενισχυμένοι YSRC συμπλέκτες (φωτό άνω). Η ECU της Mitsubishi διαθέτει 9 αισθητήρες δεδομένων κινητήρα, ώστε να ρυθμίζει με τον βέλτιστο τρόπο την απόδοση και να διασφαλίζει την αξιοπιστία. 

2017 yamaha sidewinder 11

Το Sidewinder θα διατίθεται σε διαφορετικές εκδόσεις (M-TX, X-TX, B-TX), ανάλογα με τη χρήση που επιθυμεί να κάνει ο αναβάτης, ο οποίος θα μπορεί να επιλέξει και μεταξύ διαφορετικών αμορτισέρ, ερπυστριών, κλπ. Και φυσικά το Sidewinder έχει όλη εκείνη την τεχνολογία που θα επιθυμούσε κανείς από ένα υπερσύγχρονο, κορυφαίο Snowmobile (LED φώτα, αναρτήσεις FOX, όπισθεν, ψηφιακά όργανα, θερμαινόμενη σέλα, κλπ.)

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 20:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon