Μία ομάδα φοιτητών των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η ομάδα του «Panther Racing» διακρίθηκε με την πρώτη θέση του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent 2025, που πραγματοποιήθηκε στο Aragon της Ισπανίας. Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός, απευθύνεται σε φοιτητές μηχανολογίας και συναφών ειδικοτήτων, οι οποίοι καλούνται να σχεδιάσουν μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα – χορηγώντας ένα ελάχιστο υπόβαθρο κινητήρα, φρένων και ελαστικών. Παράλληλα, οι ομάδες πρέπει να παρουσιάσουν και ένα Business plan, για την αξιοποίηση της εκάστοτε αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.
Η ομάδα αποτελείται από τους Στεφανία Ντούλια (αρχηγός ομάδας), Λάμπρο Αλμπάνη (ο αναβάτης του Project), Ανδριανός Γιαγλάρα, Ιωάννα Νίνα Γιάκατη, Ζωή Γιαννιού, Κωνσταντίνα Δόξα, Βασιλική Βλάχου, Χρήστο Κουφό, Γιώργο Ψάρρα, Χριστιάνα Σινανά και Δημήτρη Λιατίφη και απέσπασε βαθμολογία 832 βαθμών από τους 1.000, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 32 πανεπιστημιακές ομάδες από διάφορες χώρες. Επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας, ήταν ο αν. Καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, κ. Δημήτρης Γιαγκόπουλος, με βοηθό τον υποψ. Διδάκτορα Γιώργο Καρυοφύλλα.
«Η συμμετοχή, και φυσικά η διάκριση, στον διαγωνισμό είναι πολύ σημαντική τόσο διότι μας δίνει εμπειρία, αλλά και γιατί αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ομάδα απέδειξε ότι η ελληνική φοιτητική μηχανολογία μπορεί να σταθεί ισάξια και να ξεχωρίσει ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και να φέρει την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου», δήλωσε η ομάδα μετά το σημαντικό της επίτευγμα και οφείλουμε να αποδώσουμε τα βαθύτερα συγχαρητήρια μας.










