.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:48

MBP – Θα αλλάξει το όνομα της σε Morbidelli και επίσημα;

Η απόκτηση του ιστορικού ονόματος από το Keeway Group μπορεί να φέρει την πλήρη ανάσταση του, καθώς ήδη υπάρχουν τα λογότυπα που θα το εμφανίζουν.

Μόλις εχθές, επισημοποιήθηκε η απόκτηση της ιστορικής ιταλικής μάρκας Morbidelli, από το Keeway Group, κατ΄ επέκταση δηλαδή από τον κινεζικό γκρουπ Qianjiang, που είναι επίσης μητρικό των QJMOTOR και Benelli. Είναι σαφές ότι η σημερινή εποχή ευνοεί τέτοιου είδους συμφωνίες, που έχουν επαναφέρει μάρκες του παρελθόντος στην δράση και, ενίοτε, με επιτυχία: πάρτε για παράδειγμα την ανάσταση της Benelli, η οποία έχει επιστρέψει όχι μόνο στον ανταγωνισμό, αλλά και στα Best Seller, στην Ιταλία.

Με την νέα συμφωνία MBP – Morbidelli, το γκρουπ έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ξανά και χωρίς νομικές επιπλοκές, το ιταλικό όνομα στην θέση του ακρωνυμίου MBP, κάτι που σίγουρα θα κάνει ευκολότερη την χρήση του στην αγορά. Έχει όμως αρκετό ενδιαφέρον, το παρασκήνιο που αποκαλύπτουν ξένα μέσα, πίσω από την δημιουργία, την προσπάθεια χρήσης του λογότυπου που βλέπετε στις εικόνες και, τελικά, την εξαγορά της Morbidelli από την MBP-Keeway.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι η πρόθεση της MBP να χρησιμοποιήσει το όνομα Morbidelli πηγαίνει πίσω μέχρι και το 2022, όταν όμως και είχε συναντήσει νομική ένσταση από μια συγκεκριμένη ιταλική νομική εταιρεία. Ακόμη πιο πίσω, το 2021, ο Gianni Morbidelli, γιος του Giancarlo Morbidelli, είχε δικαστικές διαμάχες με το Ουγγρικό τμήμα της Qianjiang για την χρήση του ονόματος της οικογένειας του. Μέσα σε αυτές τις διαμάχες, οι οποίες εμπόδιζαν σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε εμφάνιση της λέξης Morbidelli, φαίνεται ότι γεννήθηκε η φράση «Moto Bologna Passione» από το Keeway Group, που αποφάσισε να προχωρήσει με το Project.

Φυσικά, τώρα και μετά την εξαγορά της Morbidelli, η MBP έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το όνομα όπως αυτή επιθυμεί και δεν είναι απίθανο, να δούμε την μάρκα να εμπορεύεται πλέον ως Morbidelli, αλλά και να χρησιμοποιεί το λογότυπο που βλέπετε στην εικόνα. Εννοείται ότι τα γράμματα του logo ταιριάζουν απόλυτα τόσο με το όνομα της μάρκας, όσο και το Pesaro, την πόλη της Ιταλίας που ήταν η γενέτειρα της Morbidelli.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon