.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 10:38

Dainese D-Air – Από τις μοτοσυκλέτες στην προστασία εργαζόμενων και ευάλωτων ατόμων

Μετά από την τεχνολογική πρωτοπορία του αερόσακου που άλλαξε τα πάντα στον προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσυκλέτας, η Dainese μελετά την εφαρμογή του και σε άλλα πεδία, όπως ο εξοπλισμός εργασίας αλλά και η υγεία.

Ο προστατευτικός αερόσακος μοτοσυκλέτας είναι μια εφεύρεση που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στον τομέα, καθώς πλέον δεν νοούνται αγώνες μοτοσυκλέτας χωρίς την χρήση του εξοπλισμού αυτού που έχει σώσει ζωές. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Dainese θα ερευνήσει τις δυνατότητες προστασίας του αερόσακου και σε άλλους τομείς εκτός μοτοσυκλέτας.

Πιο συγκεκριμένα, η Dainese ίδρυσε το D-Air Lab, το οποίο θα μελετήσει τις εφαρμογές των αερόσακων σε εξοπλισμό εργασίας, αλλά και για την προστασία ατόμων με προβλήματα υγείας που μπορεί να τον έχουν ανάγκη. Ξεκινώντας από την πρώτη, μιλάμε για το προστατευτικό γιλέκο Work Air, που στοχεύει σε τομείς όπως η οικοδομή και οι κατασκευές, ώστε να προστατεύσει τους εργάτες από πτώσεις και άλλα παρεμφερή ατυχήματα στον χώρο εργασίας. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιεύονται, κατά την διάρκεια του 2022 σημειώθηκαν 40.000 εργατικά ατυχήματα μόνο στην Ιταλία, στον τομέα της οικοδομής, με 175 θανάτους. Το Work Air γιλέκο επιτρέπει την σύνδεση των εργατών και με τις νόμιμες προσδέσεις κατά την εργασία τους, προστατεύοντας τους παράλληλα σε περίπτωση πτώσης καθώς η πρόσδεση δεν αποτρέπει τους τραυματισμούς.

Στο κομμάτι της υγείας, το D-Air Lab προτείνει την ζώνη μέσης Future Age, η οποία στοχεύει σε χρήση από ηλικιωμένους ή άτομα με αυξημένη πιθανότητα πτώσης, αλλά και σε άτομα με επιληψία, προστατεύοντας τους μηρούς από τραυματισμούς σε περίπτωση πτώσης. H ενεργοποίηση του αερόσακου γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από έναν ειδικά αναπτυγμένο για το σκοπό αυτό αλγόριθμο.

Προφανώς και στις δύο περιπτώσεις, μιλάμε για πιο «ειδικές» εφαρμογές μακριά από τον εμπορευματικό χαρακτήρα και το μάρκετινγκ, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια προς την Dainese  για την αξιοποίηση των καινοτομιών της και σε αυτούς τους τομείς και, εν τέλει, υπέρ της ασφάλειας, για την οποία ξεκίνησε και την δράση της κατά την δεκαετία του 70.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 10:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon