.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 11:33

Ιταλία: Εγκρίθηκαν οι ασφαλείς για μοτοσυκλετιστές μπαριέρες

Μια σημαντική ενίσχυση ασφαλείας για τους δικυκλιστές στους ιταλικούς δρόμους πήρε έγκριση και οδεύει προς ψήφιση από τη Βουλή.

Η Επιτροπή Μεταφορών του ιταλικού υπουργείου Μεταφορών ενέκρινε την Τρίτη 21/2 μια προτεινόμενη τροποποίηση νομοθεσίας που ανοίγει τον δρόμο για αναβάθμιση των προστατευτικών μπαριερών στους δρόμους της χώρας με σχέδια ασφαλή για αναβάτες δικύκλων.

Μετά από αρκετά χρόνια πιέσεων από την Ιταλική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (FMI) και την Ένωση Κατασκευαστών (ANCMA), η προπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου ενέκρινε την ενσωμάτωση των ασφαλών προστατευτικών στους δρόμους και πλέον δεσμεύει το υπουργείο να τη συμπεριλάβει στην ανανέωση του ιταλικού ΚΟΚ που θα φτάσει στη Βουλή τον Μάρτιο για συζήτηση και ψήφιση.

Σύμφωνα με την FMI μάλιστα το υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη αρχίσει επαφές με τους αρμόδιους μοτοσυκλετιστικούς φορείς και άλλους ειδικούς ώστε να περιληφθούν στον νέο Νόμο μέτρα που θα διευκολύνουν τις τοπικές αρχές ώστε να εφαρμόσουν αυτήν τη ζωτικής σημασίας αναβάθμιση των δημόσιων δρόμων.

Ο πρόεδρος της FMI, Giovanni Copioli, δήλωσε σχετικά: "Μετά την αναγνώριση των μοτοσυκλετιτών ως ευάλωτων χρηστών των δρόμων, αλλά και την απόφαση να επιτραπεί στα δίκυκλα 125 cc η πρόσβαση στους αυτοκινητοδρόμους, έρχεται επίσης η εγκατάσταση προστατευτικών που σώζουν ζωές μοτοσυκλετιστών. Είμαι ευγνώμων για τη δουλειά που έκανε η ομάδα εργασίας προς υποστήριξη της μετακίνησης με μοτοσυκλέτα, καθώς και για όλους τους βουλευτές που στήριξαν αυτήν την τροποποίηση της νομοθεσίας."

Πηγή: Federazione Motociclistica Italiana

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon