.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 08:07

Yamaha - Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση της Ινδίας

Η River, μια ινδική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών δικύκλων, βλέπει στη λίστα των επενδυτών της τη Yamaha.

Η επένδυση από τη Yamaha έγινε ως μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης από τρίτους επενδυτές, με τους λόγους για την επιλογή ενός Ινδού κατασκευαστή είναι σαφείς. Πρώτον, καθώς η Ινδία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αγορά μοτοσικλετών στον κόσμο, διαθέτει αντιστοίχως τη μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνητα δίτροχα (PTW). Δεύτερον, η ινδική κυβέρνηση είναι ενεργός υποστηρικτής των ηλεκτρικών οχημάτων, τρέχοντας πολλές πρωτοβουλίες για να δώσει κίνητρα στους ανθρώπους να τα αγοράσουν έναντι των παραδοσιακών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Επομένως, τα οφέλη για τη Yamaha κάνουν... μπαμ, μιας και κατασκευάζει τα δικά της ηλεκτρικά scooter όπως τα Yamaha NEO και E01, στην απόκτηση μεριδίου αυτής της αγοράς. Επιπλέον, η Yamaha ξεκαθαρίζει ότι θέλει να ενισχύσει την παρουσία της, ανακοινώνοντας το εξής:

«Μέσω αυτής της επένδυσης στη River, η Yamaha Motor αναζητά νέες επιχειρηματικές συνεργασίες μαζί με την εταιρεία στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ινδίας».

Η επένδυση ταιριάζει επίσης με τους περιβαλλοντικούς στόχους της ίδιας της Yamaha, ιδίως με τον στόχο της μείωσης των εκπομπών CO2 σε αυτό που η Yamaha αποκαλεί «αλυσίδα αξίας» της κατά 90% μέχρι το 2050. Όσον αφορά την ίδια τη River, η γκάμα της κορυφώνεται με το Indie, ένα scooter το οποίο διαθέτει ένα αρκετά συμπαθητικό, τετράγωνο σχεδιασμό και έντονα χρώματα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, συναντάμε απόδοση 9 ίππων που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 4 kWh που χρειάζεται πέντε ώρες για να φορτιστεί μέχρι το 80%.

Πηγή:visordown.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon