.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 11:29

Ταϊβάν – Απαγορεύτηκε το «πλάγιασμα» στις στροφές με πάνω από 30 μοίρες!

Άντε, να δούμε τι άλλο θα απαγορεύσουν!

Πολλοί μας λένε ότι πλέον ζούμε σε μια σεζόν... δυστοπικής σειράς, βλέπε Black Mirror και, δυστυχώς, η επικαιρότητα που διαβάζουμε από τον κόσμο, δεν αφήνει περιθώρια να πιστέψουμε κάτι διαφορετικό. Η τελευταία είδηση έρχεται από την Ταϊβάν, στην οποία, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, απαγορεύθηκε η οδήγηση μοτοσυκλετών, με κλίσεις μεγαλύτερες από 30 μοίρες στις στροφές!

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην  τοποθέτηση δύο ειδικών καμερών, στην επαρχιακή οδό 139, σε δύο στροφές ιδιαίτερα επικίνδυνες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι στροφές αυτές, στα σημεία Li She coffee shop και στον ναό Shaolin, έχουν ονομαστεί από πολλούς «στροφές του θανάτου», καθώς εκεί σημειώνονται πολλά ατυχήματα με δίκυκλα. Οι νέες κάμερες, λοιπόν, θα «αναγνωρίζουν» ηλεκτρονικά  το πόση κλίση παίρνει ο εκάστοτε αναβάτης, θα τραβά το στιγμιότυπο και θα το στέλνει για επιβεβαίωση, από ανθρώπινα μάτια. Ακόμα πιο απιστευτο είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεν θα βεβαιώνεται απλά παράβαση σε περίπτωση που η κλίση ξεπερνά τις 30 μοίρες, αλλά και αν το στιγμιότυπο της κάμερας αποκαλύψει «επικίνδυνη συμπεριφορά» του αναβάτη, όπως η απομάκρυνση χεριών-ποδιών από την μοτοσυκλέτα, η υπερβολική κίνηση του σώματος κατά την στροφή, η επαφή χεριών ή ποδιών με την άσφαλτο και η... δημιουργία σπινθήρων υπό κλίση!

Εννοείται ότι η απόφαση έχει ξεσηκώσει τεράστιες αντιδράσεις από την μοτοσυκλετιστική κοινότητα της χώρας, με το κοινό να αμφισβητεί την νομιμότητα της, αλλά και να εγείρει ερωτηματικά για το πως ακριβώς οι επίμαχες κάμερες, αναγνωρίζουν με ακρίβεια μέτρησης, την γωνία κλίσης των μοτοσυκλετών. Τα ειρωνικά σχόλια προς τις αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει, με αναβάτες να ζητούν από τους αρμόδιους αναλυτικές εξηγήσεις για το «πως να οδηγείται η μοτοσυκλέτα τους», μεταξύ άλλων!

Ναι, όλα αυτά γίνονται εν έτει 2023, την εποχή με τις ασφαλέστερες μοτοσυκλέτες της ιστορίας, τα καλύτερα ελαστικά της ιστορίας και δεκάδες μοτοσυκλέτες αναψυχής διαθέσιμες παγκόσμια, φτιαγμένες για να λειτουργούν σε κλίσεις και ταχύτητες, αρκετά μεγαλύτερες από όσα επιβάλλουν... τα νόμιμα. Φυσικά, για να αναφέρουμε και τα ζητήματα της άλλης πλευράς, δεν είανι ασυνήθιστο θέαμα οι «καμικάζι» με scooter και άλλα... ακατάλληλα για ακραία οδήγηση, δίκυκλα, σε χώρες όπως η Ταιβάν. Μια βόλτα από τα κοινωνικά δίκτυα, άλλωστε, δείχνει ξεκάθαρα την πραγματικότητα.

Να περιμένουμε ότι στην Ταϊβάν θα γίνουν διαθέσιμες... βοηθητικές ρόδες για τις μοτοσυκλέτες, που θα βοηθούν στην μη παραβίαση του ορίου από τον νέο νόμο; Άντε και σε περισσότερες απαγορεύσεις, καλέ, δεν έχουμε αρκετές! 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 11:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon