.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 21:48

Surron Ultra Bee - Ο ενδιάμεσος κρίκος των "ηλεκτρικών μελισσών"

Η Κινεζική εταιρεία που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα συνδυάζει στο Ultra Bee το Light Bee και το Storm Bee, τα αντίστοιχα δηλαδή entry level και top μοντέλα της οικογένειας.

Πίσω από τη  Surron βρίσκεται ο Κινέζος κατασκευαστής Hangzhou Qiulong Technology που επέλεξε να παρουσιάσει το Ultra Bee για το 2023, το οποίο αντίθετα με ό,τι υποδηλώνει το όνομα τοποθετείται μεταξύ του Light Bee  και του πιο υψηλών επιδόσεων Storm Bee.

sur2.jpg

Η μοτοσυκλέτα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη 12,5 kW, περίπου δηλαδή 17 ίππων. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Ultra Bee μπορεί να φτάσει σε τελική τα 90-100 χλμ./ώρα, με το 0-50 χλμ/ώρα να έρχεται σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ροπή για το Ultra Bee είναι στα εντυπωσιακά 440 Nm, που μεταδίδονται απευθείας στον πίσω τροχό. Η τροφοδοσία έρχεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου συνολικού βάρους 20,5 κιλών, για την οποία προδιαγράφονται 74 volt και 55 Ah, με την οποία το Ultra Bee  μπορεί να διανύσει έως και 140 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Υποτίθεται όμως ότι η μέση ταχύτητα είναι περίπου στα 40 χλμ/ώρα, η οποία είναι κατάλληλη για οδήγηση εκτός δρόμου. Σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο WMTC, η καθορισμένη αυτονομία είναι στα 90 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες μπορούν να επαναφορτιστούν πλήρως σε 4,5 ώρες μέσω της συνηθισμένης οικιακής πρίζας.

sur3.jpg

Από άποψη κατασκευής, το πλαίσιο και το ψαλίδι του πίσω τροχού του Ultra Bee είναι κατασκευασμένα από σφυρήλατο αλουμίνιο και στο μπροστινό μέρος χρησιμοποιείται ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ένα κεντρικό αμορτισέρ με προοδευτικούς βραχίονες, πλήρως ρυθμιζόμενα και τα δύο.  Τα προαναφερθέντα προσδίδουν και μια εξαιρετικά γενναιόδωρη διαδρομή ανάρτησης τη τάξης των 240 χιλιοστών μπροστά και πίσω, με το ύψος της σέλας να είναι ανάλογα ψηλό στα 91 εκ. Η Surron αναφέρει μεταξόνιο 1.380 χιλιοστών, ενώ οι τροχοί έχουν διαστάσεις 80/100-19 μπροστά και 90/90-19 πίσω. Τα φρένα είναι δισκόφρενα και το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας είναι στα 84 κιλά.

Τέλος στα του εξοπλισμού, υπάρχουν 3 τρόποι οδήγησης καθώς και έλεγχος ολίσθησης του πίσω τροχού. Η τιμή του Ultra Bee που αναμένεται για την Ευρώπη είναι στις 7.490 ευρώ, με το Light Bee να κοστίζει περί τις 4.890 ευρώ και το Storm Bee 9.849 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon