.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 12:55

Η BMW Motorrad πάγωσε τις πωλήσεις μοτοσυκλετών στη Βόρεια Αμερική

Στις 19 Σεπτεμβρίου BMW Motorrad North America εξέδωσε οδηγία παύσης πωλήσεων βενζινοκίνητων δικύκλων στο δίκτυό της.

Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή από ανακοινώσεις εμπόρων της BMW σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, οι οποίοι κοινοποίησαν στους πελάτες τους την οδηγία για παύση πωλήσεων που αφορούσε τα βενζινοκίνητα μοντέλα της εταιρείας, εξαιρώντας το ηλεκτρικό CE 04.

Δίχως σχετική ανακοίνωση από τα κεντρικά της εταιρείας, αρχικά προέκυψαν αρκετές εικασίες και όλες περιστρέφονταν γύρω από τους κινητήρες και το ενδεχόμενο κάποιας επικείμενης μεγάλης ανάκλησης, σκέψη εύλογα βασισμένη στην εξαίρεση του ηλεκτρικού σκούτερ.

Λίγες μέρες αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της BMW Motorrad, η οποία αναφέρει επακριβώς τι ισχύει:

“Η BMW of North America είναι αφοσιωμένη στο να προσφέρει στους πελάτες μας οχήματα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Για να εξασφαλίσουμε πως τα οχήματά μας καλύπτουν τα υψηλότερα στάνταρ της βιομηχανίας, η BMW εφαρμόζει διαρκή τεστ και εκτιμήσεις.

“Μετά από πρόσφατη ποιοτική ανάλυση, η BMW λαμβάνει μέτρα για να εξετάσει σε μεγαλύτερο βάθος το υλικό που χρησιμοποιείται σε ένα εξάρτημα του συστήματος αναθυμιάσεων, το οποίο ενδέχεται να μην έχει παραχθεί στις επιθυμητές προδιαγραφές.

“Ως αποτέλεσμα, η BMW of North America εκδίδει μια προσωρινή, προαιρετική οδηγία παύσης πωλήσεων (stop sale) για όλες τις καινούργιες και μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες BMW, εξαιρουμένου του CE 04.

“Αυτή η προσωρινή παύση πωλήσεων δε συνδέεται με θέματα ασφαλείας και οι ιδιοκτήτες BMW μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν τις μοτοσυκλέτες τους κανονικά.”

Το σύστημα αναθυμιάσεων (γνωστό και ως Evap) που αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι ένα δευτερεύον κύκλωμα που οδηγεί τις αναθυμιάσεις από το ρεζερβουάρ βενζίνης σε ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα, προκειμένου αυτές να απελευθερωθούν “καθαρές” στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα εξάρτημα που έχει προστεθεί στα οχήματα προς ικανοποίηση προδιαγραφών εκπομπών ρύπων και το οποίο υπήρχε στις αμερικανικές μοτοσυκλέτες για αρκετά χρόνια, ενώ από το 2017 έχει καταστεί υποχρεωτικό και στις ευρωπαϊκές καθώς ενσωματώθηκε στις προδιαγραφές Euro 4.

Δεδομένου ότι τίποτε σχετικό δεν έχει ακουστεί στην Ευρώπη, το θέμα πιθανότατα αφορά αποκλειστικά την αγορά της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή ΗΠΑ και Καναδά.

Πηγή: Cycle World

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το σύστημα Evap της BMW R nineT.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon