.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 11:56

Σε δημοπρασία το «Ferrari» Dax του Nigel Mansell από το 1989

Ήταν το όχημα που ο πολύ αγαπητός μουστακαλής της F1 χρησιμοποιούσε για να μετακινείται στα paddocks και δεν αποκλείεται να πιάσει... δεκαχίλιαρο!

Ο Nigel Mansell έγινε πολύ γνωστός στην Formula 1 όχι μόνο για το... μουστάκι του, αλλά και για το ακραίο οδηγικό του στυλ, ενώ είναι ο μόνος οδηγός της ιστορίας που είχε ταυτόχρονα πρωταθλήματα, στην Formula 1 (1992) αλλά και στα CART (1993). Τώρα, σε δημοπρασία από την RM Sotheby’s, θα δοθεί ένα Honda Dax ST70 που χρησιμοποιούσε για την μετακίνηση του στα paddocks, κατά το 1989.

Το δίκυκλο είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα και ξεχωρίζει χάρη στους θυρεούς της Ferrari, που έχει κάτω από την σέλα του. Δεν διευκρινίζεται ακριβώς ποια είναι η χρονιά κατασκευής του ST70, ούτε και αν λειτουργεί ο κινητήρας του πλέον, αν και φανταζόμαστε ότι αυτό είναι... το λιγότερο που θα απασχολήσει, τον συλλέκτη που θα το αγοράσει. Στην δημοπρασία, το Dax αναμένεται να πιάσει από 5.000 έως και 10.000 λίρες.

Εκτός από το ST70 Dax του Mansell, στην ίδια δημοπρασία θα διατεθεί και μια BMW R 18 2020 έκδοσης «Il Leone» (το παρατσούκλι του Mansell κατά την παραμονή του στην Ferrari), που έχει κατασκευαστεί από τον γιο του Mansell, Greg και είναι ένα από μόλις 31 αντίτυπα. Η BMW αναμένεται να πιάσει μεταξύ 20.000 και 40.000 λιρών. H δημοπρασία θα λάβει χώρα από τις 4 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 12:04

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon