.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 12:21

FEMA – Επιβεβλημένη η βελτίωση και οι δοκιμές στην ποιότητα των δρόμων

Για δρόμους που είναι σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλοι για τους μοτοσυκλετιστές, κάνει λόγο η FEMA και μάλιστα, δημοσιοποιεί μια πολυσέλιδη αναφορά με ανάλυση του προβλήματος και προτάσεις για λύση του.

Τελικά, δεν είναι μόνο «γκρίνια» το ότι πολλοί δρόμοι είναι ακατάλληλοι για τις μοτοσυκλέτες, στην Ευρώπη – παρά το γεγονός, ότι οι αρχές μας έχουν ζαλίσει τα... ούμπαλα, για την υποχρέωση μας να είναι οι μοτοσυκλέτες μας κατάλληλες για τους δρόμους. Η FEMA δημοσιοποίησε μια εκτενέστατη εργασία, σχετικά με την κατάσταση των δρόμων στην Ευρώπη και, πιο συγκεκριμένα, με το επίπεδο τριβής που μπορούν αυτοί να παράσχουν, ώστε να είναι ασφαλείς.

Η έρευνα τονίζει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, όση και αν είναι η εξέλιξη στις μοτοσυκλέτες, τα ελαστικά και τις αναρτήσεις, η απώλεια πρόσφυσης από έναν και μόνο τροχό σε μία μοτοσυκλέτα, μπορεί να οφείλεται στον ίδιο το δρόμο και μπορεί να οδηγήσει, γρήγορα, σε σοβαρό ατύχημα. Πιο συγκεκριμένα, η αναφορά λέει ότι το γλίστρημα στο οδόστρωμα, το οποίο μπορεί να προέλθει από πολλούς παράγοντες, ευθύνεται έως και για το 35% των τροχαίων ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα.

Όπως επίσης αναφέρει η εργασία της FEMA, η κακή τριβή στο οδόστρωμα μπορεί να οφείλεται σε μια σωρεία λόγων: Κακή άσφαλτος και φθορά αυτής, κακές εργασίες επισκευών και συντήρησης, οποιασδήποτε φύσης ξένο αντικείμενο στην άσφαλτο, αλλά και από τον καιρό. Η FEMA πιστεύει ότι οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να μετρούν τον συντελεστή τριβής των δρόμων και να προβαίνουν σε επισκευές, με στόχο την βελτίωση του -διαδικασίες οι οποίες, μέχρι τώρα, δεν είναι νομικά απαιτούμενες, όπως χαρακτηριστικά λέει η FEMA.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την αναφορά της FEMA, με ένα κλικ εδώ – είναι γραμμένη στην αγγλική γλώσσα.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 12:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon