.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 16:19

Honda Adventure Roads 2024 - Προορισμός το Μαρόκο!

Το 4ο Honda Adventure Roads κατευθύνεται στο Μαρόκο το 2024, το οποίο αποτελεί την πρώτη από τις τρεις ετήσιες εκδηλώσεις σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, με τους 30 συμμετέχοντες να καθοδηγούνται από τους αναβάτες της ομάδας του HRC στο Dakar.

Μετά από μια τεράστια περιοδεία στα μοναδικά τοπία της Ισλανδίας το 2022, το Honda Adventure Roads ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο τον επόμενο χρόνο με την πρώτη από τις τρεις ετήσιες εκδηλώσεις, καθεμία από τις οποίες λαμβάνει χώρα σε διαφορετική ήπειρο. Το 2024, ο εν λόγω θεσμός θα επιστρέψει στην Αφρική, όπου οι αναβάτες θα διανύσουν πάνω από 2.800 χιλιόμετρα στους αμμόλοφους και τα ορεινά τοπία του Μαρόκου πάνω σε CRF1100L Africa Twin. Η ιστορία του Honda Adventure Roads ξεκίνησε το 2017 με ένα ταξίδι 8 ημερών και 3.500 χιλιομέτρων από το Όσλο στο Nordkapp - το βορειότερο σημείο της Ευρώπης - με το -σωστά μαντέψατε- CRF1000L Africa Twin. Η δεύτερη "έκδοση" του το 2019 είδε τους αναβάτες των Africa Twin να διασχίζουν 3.700 χιλιόμετρα στα πιο εντυπωσιακά τοπία της Νότιας Αφρικής για 12 ημέρες γεμάτες περιπέτειες. Το πιπ πρόσφατο HAR έλαβε χώρα στην Ισλανδία τον Ιούλιο του 2022, με 30 αναβάτες να καλούνται να αντιμετωπίσουν τα χιονισμένα βουνά, τις παγωμένες διαβάσεις ποταμών και τις πιο σκληρές καιρικές συνθήκες μέχρι σήμερα.

Το 2024, η Honda Motor Europe θα προσφέρει και πάλι σε 30 αναβάτες μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία, με την περιπέτεια αυτή τη φορά να ξεκινά από το Αγκαντίρ στη δυτική ακτή του Μαρόκου, από όπου οι αναβάτες θα κατευθυνθούν ανατολικά προς τους αμμόλοφους του Erg Chebbi στο Gara Medouar, περνώντας από τα βουνά του Άτλαντα και το φαράγγι Dades, πριν κατευθυνθούν βόρεια στον τελικό προορισμό τους - την πόλη Nador. Εκτός από την εκπληκτική διαδρομή, γεμάτη με ιστορικά ορεινά περάσματα και εκτάσεις αμμόλοφων δοκιμών αντοχής, οι αναβάτες θα μπορούν να γνωρίσουν τη μαροκινή κουλτούρα, να μένουν σε παραδοσιακά μπιβουάκ και να απολαμβάνουν τη μουσική Gnaoua κάτω από το γεμάτο αστέρια ουρανό της Αφρικής.

HAR2.jpg

Για άλλη μια φορά, οι αναβάτες του Honda Adventure Roads θα έχουν τη μοτοσυκλέτα περιπέτειας της Honda, το CRF1100L Africa Twin, του οποίου η φήμη για ανθεκτικότητα έχει ενισχυθεί περαιτέρω μέσω των προκλήσεων που ξεπεράστηκαν σε προηγούμενες εκδόσεις της διοργάνωσης. Οι μοτοσυκλέτες θα παρέχονται και πάλι από τη Honda, με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, και με τους αναβάτες να μπορούν να επιλέξουν είτε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είτε το μοναδικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Honda. Το πακέτο με το κλειδί στο χέρι περιλαμβάνει επίσης όλα τα καταλύματα, μεταφορά αποσκευών, φαγητό, πλοήγηση, καύσιμα και ιατρική υποστήριξη.

Οι οδηγοί αναβάτες θα πλοηγούν τους συμμετέχοντες με το σύστημα GPS Tripy II, με την ασφάλεια μάλιστα της ζωντανής παρακολούθησης Owaka που θα παρακολουθεί τη θέση τους ακόμη και βαθιά στην έρημο του Μαρόκου. Τέλος, για να ολοκληρώσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το Honda Adventure Roads, οι συμμετέχοντες θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να οδηγήσουν μαζί με τους αναβάτες Dakar της Honda Racing Corporation από την Monster Energy Honda Team.

Ενδεικτικά, το κόστος συμμετοχής για το προηγούμενο Honda Adventure Roads ήταν στις 5.000 ευρώ, ενώ για το επόμενο μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 16:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon