.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 19:36

Dust Model 1 - Ένα αξιοζήλευτο ηλεκτρικό motocross!

Μια νέα startup ηλεκτρικών μοτοσυκλετών θέλει να μπει δυναμικά στην off-road κατηγορία.

Ο λόγος για τη Dust Moto, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα καμπάνια crowdfunding με επίκεντρο τη νέα της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ονόματι Dust_Model 1. Η καμπάνια είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς εμπλέκει τους πελάτες στη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής των μοτοσυκλετών τους. Συνολικά, η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου 20 μήνες. Το πρόγραμμα ονομάζεται πρόγραμμα Founders50 και επικεντρώνεται στις πρώτες 50 μονάδες του Dust_Model 1. Φυσικά, το να είσαι μέρος αυτού του προγράμματος προσφέρει μερικά πραγματικά δελεαστικά προνόμια, μεταξύ των οποίων και μια έκπτωση 50% της τιμής της μοτοσυκλέτας των 10.000 δολαρίων. Η Dust Moto εξηγεί ότι το πρόγραμμά της, Founders50, χρησιμοποιεί μια προσέγγιση «δημόσιας κατασκευής» (BIP). Εδώ, οι πελάτες μπορούν να δουν πού ακριβώς χρησιμοποιούνται τα κεφάλαια και να έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν, εάν το επιθυμούν.

dust1b.jpg

Φυσικά, θα δουν την πρόοδο των κατασκευών της μοτοσυκλέτας σε χρονικό διάστημα 20 μηνών, όπως εξηγήθηκε προηγουμένως. Η ομάδα πίσω από το Dust Moto δεν εμφανίστηκε απλώς από το πουθενά. Και οι τρεις ιδρυτές της εταιρείας έχουν εκτεταμένο υπόβαθρο στον τομέα της κινητικότητας και της τεχνολογίας, με την εταιρεία ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων Ubco να είναι κοινός παρονομαστής μεταξύ τους. Οι Colin Godby, Jarett Volkoff και Neil Tierney έχουν εντυπωσιακά βιογραφικά που αποτελούνται από εταιρείες όπως η Belkin, η Hydro Flask, η Specialized και η Audi. Όσο για το Dust_Model 1, η εταιρεία το περιγράφει ως το απόλυτο μεσαίου βάρους e-Moto, που μιμείται την οδηγική εμπειρία μιας μοτοσυκλέτας μοτοκρός 250 κ.εκ. Η ίδια η μοτοσυκλέτα απευθύνεται σε αθλητές μοτοκρός και σκληροπυρηνικούς αναβάτες που θέλουν να αγκαλιάσουν την ηλεκτρική εποχή. Ο σχεδιασμός της μοτοσυκλέτας λέγεται ότι αξιοποιεί τον παραδοσιακό σχεδιασμό και τα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας με νέα τεχνολογία. Στα των επιδόσεων, η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 35 ίππους, με την τροφοδοσία της μπαταρίας των 3,2 kWh. Το πιο ακραίο βέβαια, είναι η ροπή των 50 κιλών για τα 85 κιλά της μοτοσυκλέτας.

Σύμφωνα με τη Dust Moto, το Dust_Model 1 είναι ακόμα πιο ελαφρύ – 15% δηλαδή – από μια παραδοσιακή MX μοτοσυκλέτα 250 κ.εκ. Οι υποστηρικτές της επωνυμίας ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με το εμπορικό σήμα σε τακτική βάση και κάνουν πολύ περισσότερα από το να εμπιστεύονται τα χρήματά τους στην εταιρεία. Έχουν μηνιαίες βιντεοκλήσεις για ενημερώσεις σχετικά με τις μοτοσυκλέτες, οι οποίες μόλις παραδοθούν, θα διαθέτουν μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία για να ξεχωρίζουν από τα κανονικά μοντέλα που θα παραχθούν στο μέλλον. Οι υποστηρικτές πληρώνουν 250 δολάρια ανά μήνα για 20 μήνες, που ανέρχονται συνολικά σε $5.000 – 50% λιγότερο από το αναμενόμενο κόστος της μοτοσυκλέτας. Οι εν λόγω μοτοσυκλέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2025.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon