.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 07:53

Can-Am Origin και Pulse – Μια ματιά στο πως σχεδιάστηκαν

Η Can-Am εδώ και καιρό εξελίσσει τις δικές της ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, μοιραζόμενη πρόσφατα μαζί μας το πως σχεδιάστηκαν.

Ο λόγος για τις Origin και Pulse, δυο μοτοσυκλέτες που αποκαλύφθηκαν τον Αύγουστο του 2022 και μέχρι τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς είχε ανακοινωθεί και η μονάδα παραγωγής τους στο Querétaro του Μεξικού. Ας γυρίσουμε στο παρόν όμως και σε ένα νέο βίντεο στην επίσημη σελίδα της Can-Am στο YouTube. Ένα video που μας μυεί στη διαδικασία των παρασκηνίων της δημιουργίας αυτών των μοτοσυκλετών από την αρχή.

Εντωμεταξύ, η Can-Am ανακοίνωσε ότι οι δύο πρώτες μοτοσυκλέτες της ηλεκτρικής της σειράς θα τροφοδοτούνται από έναν ολοκαίνουργιο ηλεκτροκινητήρα ονόματι Rotax E-Power, ωστόσο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη προδιαγραφές ή άλλες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε το 2022, η παραγωγή σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2024 με τις τεχνικές προδιαγραφές να αποκαλύπτονται αργότερα, εντός του 2023.

Στο video που ακολουθεί βλέπουμε όχι μόνο τα ψηφιακά σχέδια, αλλά και όλη τη σχεδιαστική πορεία από το χαρτί μέχρι τα πρώτα στατικά μοντέλα με πηλό, τη δοκιμή της εργονομίας κ.α. Ενδιαφέρον έχει δε πως η έμπνευση έρχεται από το πέταγμα της… κουκουβάγιας, που καταλήγει και στο πως οδηγούνται οι πρωτότυπες μοτοσυκλέτες σε πραγματικές, off road συνθήκες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon