.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 18:46

Can-Am – Ηλεκτρική επέκταση στους δύο τροχούς με τα «Origin» και «Pulse»

Στην αρένα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών μπαίνει τα επόμενα δυο χρόνια η εταιρία που μέχρι τώρα μας έχει συνηθίσει στα «ακραία» τρίτροχα της.

Η καναδική εταιρεία - που ανήκει στην Bombardier Recreational Products - παρήγαγε μοτοσυκλέτες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980, κερδίζοντας τη φήμη της μέσω μιας σειράς μοντέλων motocross και εκτός που σημείωσαν επιτυχία στην αγωνιστική σκηνή της Βόρειας Αμερικής. Δυστυχώς, η μάρκα διαλύθηκε το 1987 πριν αναβιώσει από την BRP το 2006 ως μέρος μιας σειράς τρίτροχων μοτοσυκλετών και τρίκυκλων. Με την αγορά μοτοσυκλετών να κάνει τα πρώτα βήματα προς τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, η BRP ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2022 τα σχέδιά της να αναβιώσει την Can-Am ως μάρκα μοτοσυκλετών με δύο τροχούς χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, πειράζοντας τέσσερα νέα μοντέλα ως μέρος της παρουσίασής της.

«Σήμερα, η ιστορία της καινοτομίας μας φτάνει σε νέα ύψη με την αποκάλυψη ηλεκτρικών προϊόντων που διαμορφώνουν την αγορά που θα βελτιώσουν την εμπειρία των καταναλωτών στο δρόμο», δήλωσε ο José Boisjoli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BRP. «Πριν από μισό αιώνα, η Can-Am βρυχήθηκε για τη νίκη στην πίστα και στα μονοπάτια και σήμερα, μια νέα κληρονομιά ξεκινά. Με τα Can-Am Origin και Can-Am Pulse, τα δύο πρώτα μοντέλα της ηλεκτρικής μας οικογένειας των 2 τροχών, ετοιμαζόμαστε να ανακτήσουμε την κληρονομιά της μοτοσυκλέτας μας δημιουργώντας συναρπαστικές εμπειρίες οδήγησης για μια εντελώς νέα γενιά.»

cnm3.jpg

Το Can-Am Origin είναι ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά του Track n' Trail. Αυτό το dual sport μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να φέρει χαρά τόσο στο δρόμο όσο και στο βουνό, για μια πιο σύγχρονη εμπειρία ανεξαρτήτως εδάφους. Η Can-Am Pulse με τη σειρά της, είναι μια ισορροπημένη και ευέλικτη μοτοσυκλέτα που έχει σχεδιαστεί για τις ανάγκες της πόλης και για να μετατρέπει την καθημερινή το μετακίνηση σε ηλεκτρικό joyride. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μοντέρνα σχεδίαση, επιτηδευμένη έτσι ώστε να αναδεικνύεται η τεχνολογία τους, όπως ο προβολέας LED υψηλής απόδοσης.

cnm2.jpg

Και τα δύο μοντέλα είναι επίσης ευκολότερα στη χρήση και στην οδήγηση, τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους αναβάτες. Χωρίς καμία ανάγκη για συμπλέκτη και κιβώτιο ταχυτήτων, οι αναβάτες μπορούν απλώς να στρίψουν το γκάζι και να φύγουν. Ακόμα, σύμφωνα με την εταιρεία, θα εκτιμηθεί η σχεδόν αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς εμπειρία, καθώς και η ομαλή και ακριβή παροχή ισχύος ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις χαμηλής ταχύτητας.

Ενώ κάθε μοντέλο έχει τη δική του ξεχωριστή σχεδίαση, εργονομία και δυνατότητες για την ικανοποίηση διαφορετικών αναγκών, και τα δύο τροφοδοτούνται από την τεχνολογία Rotax E-POWER, αποδίδοντας ταχύτητες που ανταποκρίνονται στον αυτοκινητόδρομο.

Η BRP σχεδιάζει να αποκαλύψει τις πλήρεις προδιαγραφές των μοτοσυκλετών της μες τον Αύγουστο του 2023, ακριβώς τότε που θα γιορτάσει την 50ή επέτειο της Can-Am.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 19:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon