.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 12:00

Velocifero – Ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό πατίνι 200 hp

Στις 30 Ιουνίου η Velocifero θα τρέξει στην πίστα της Monza ένα πανίσχυρο πρωτότυπο ηλεκτρικό πατίνι με στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 η ιστορική ιταλική πίστα Autodromo Nazionale Monza θα φιλοξενήσει μια διαφορετική εκδήλωση. Εκεί η ιταλο-κινέζικη εταιρεία Velocifero θα αναλάβει μια μοναδική πρόκληση, καθώς θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό πατίνι (kick scooter) με απόδοση 200 ίππων (!) με το οποίο θα επιχειρήσει να καταγράψει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας.

Αναβάτης του πατινιού θα είναι ο Ιταλός σχεδιαστής και στέλεχος της Velocifero, Alessandro Tartarini, ο οποίος εμπνέεται από μια ανάλογη προσπάθεια που είχε κάνει ο πατέρας του, Leopoldo στην ίδια πίστα πριν 54 χρόνια.

Ο Leopoldo Tartarini είναι ίσως πιο γνωστός ως ο ιδρυτής της Italjet, ωστόσο η καριέρα του μετρούσε ήδη κάποια χρόνια ως αναβάτης αγώνων της Ducati τη δεκαετία του 1950, καθώς και ως σχεδιαστής μοτοσυκλετών για τη Ducati.

Η απόπειρα για ρεκόρ που είχε κάνει το 1969 στη Monza ήταν με ένα τρίκυκλο που φορούσε δίχρονο υγρόψυκτο κινητήρα 250 cc της τσέχικης CZ, ωστόσο ο κακός καιρός δεν είχε επιτρέψει την επίτευξη του ρεκόρ. Τώρα ο γιος του, Alessandro, θέλει να επισημοποιήσει μια καταγεγραμμένη κορυφαία επίδοση με το οικογενειακό επώνυμο των Tartarini.

Συγκεκριμένα, η απόπειρα θα στοχεύσει σε τρία νέα ρεκόρ: τελική ταχύτητα, ταχύτητα σε ένα χιλιόμετρο (εκκίνηση εν κινήσει) και επιτάχυνση 0-100 km/h. Η εγκυρότητα των μετρήσεων θα εγγυηθεί από τους επίσημους χρονομέτρες της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

“Προπονούμαι σωματικά και πνευματικά για την προσπάθεια αυτή και είμαι περήφανος που θα χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο της Velocifero για να αναπαράξω τις προσπάθειες του πατέρα μου στην πίστα της Monza το 1969," δήλωσε ο Alessandri Tartarini. "Ειδικές ευχαριστίες οφείλω στους χορηγούς μας, Rydbatt, Jinyuxing και Kangni, που συνέβαλλαν στο να γίνει αυτή η προσπάθεια. Με αυτήν την πρόκληση ξεκινάμε ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα δοκιμάσει τα οχήματά μας στην πίστα και στον δρόμο.”

Η προσπάθεια του ρεκόρ θα προβληθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου (live streaming) στην ιστοσελίδα velocifero.eu την Παρασκευή 30 Ιουνίου από τις 12:00 μμ (ώρα Ελλάδας).

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το μοντέλο One-X που παρουσίασε η Velocifero στην EICMA 2022 και το οποίο διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, με την κορυφαία να φορά δύο ηλεκτρικά μοτέρ με απόδοση 500 W έκαστο στα κέντρα των τροχών αποκλειστικά για off-road χρήση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 13:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon