.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 11:43

«Ξετάπωτες» εξατμίσεις τέλος - Συμφώνησαν οι κατασκευαστές aftermarket

Προχωρά η θέσπιση αυστηρότατου πλαισίου κανονισμών, για τις aftermarket εξατμίσεις – Ο σιγαστήρας δεν θα είναι δυνατόν να αφαιρεθεί.

Πριν λίγο καιρό, σας φέραμε το ρεπορτάζ περί επικείμενης αυστηροποίησης των κανονισμών για τις παράνομες τροποποιήσεις, σε εξατμίσεις μοτοσυκλετών. Ένα πρόβλημα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας, έχει μια ευκαιρία ακόμα να λυθεί, βάσει των νέων κανόνων.

Σύμφωνα με την οδηγία της ACEM, οι aftermarket εξατμίσεις που παράγονται πρέπει, εκτός φυσικά από το να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές θορύβου που προβλέπει η νομοθεσία, να καθίσταται αδύνατον να αφαιρεθεί ο σιγαστήρας, χωρίς καταστροφή της εξάτμισης. Οι νέες οδηγίες έχουν ήδη λάβει έγκριση και από κυβερνητικούς εκπροσώπους, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο νέο ρεπορτάζ, με την οδηγία συμφώνησαν και θα συμμορφωθούν και οι σημαντικότερες εταιρείες κατασκευής aftermarket εξατμίσεων: Akrapovic, SC Project, MIVV, Leo Vince, Arrow, Gianelli και Lafranconi.

O γενικός γραμματέας της ACEM, Antonio Perlot, δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία αξιοποιεί την εμπειρία αναγνωρισμένων συμμετεχόντων στον χώρο της μοτοσυκλέταςς και αντιμετωπίζει μία από τις κυριότερες αιτίες του θορύβου από μοτοσυκλέτες, στους δρόμους. Εγκεκριμένες εξατμίσεις με εύκολα αφαιρούμενους σιγαστήρες είναι ακόμα παρόντες στην αγορά σήμερα, και μπορούν  να οδηγήσουν σε μη αποδεκτά επίπεδα θορύβου στον δρόμο. Εισάγοντας αποτελεσματικές λύσεις τελευταίας τεχνολογίας, οι νέες οδηγίες θα βοηθήσουν τις αρχές εγκρίσεων τύπου, στην μετάβαση προς ένα πλέον εναρμονισμένο κανονιστικό πλαίσιο για κανόνες κατά των παρεμβάσεων στις εξατμίσεις. Τώρα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, να τις εφαρμόσουν χωρίς καθυστέρηση».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 11:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon