.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 12:41

Ιταλία-Nordkapp με ένα γέμισμα, γίνεται; Θα μας πει η Acerbis!

Όπλο της ένα Honda Monkey 125 με ένα ρεζερβουάρ… 108 λίτρων που θα καίει βιοκαύσιμα!

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια ύπαρξης της, η γνωστή μάρκα αξεσουάρ μοτοσυκλέτας και αναβάτη Acerbis, ετοιμάζεται να κάνει μια απόπειρα ρεκόρ το Σάββατο 10 Ιουνίου,  με ένα ειδικά τροποποιημένο Honda Monkey. Στόχος τους, η κατάρριψη του ρεκόρ Guinness, της μεγαλύτερης διανυθείσας απόστασης από μοτοσυκλέτα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, χωρίς ανεφοδιασμό.

Μέχρι τώρα, το ρεκόρ στέκεται στα 3.900 χιλιόμετρα, με την Acerbis να στοχεύει στα 4.300 χιλιόμετρα αλλά και να αισιοδοξεί, ότι ακόμα και τα 5.000 χιλιόμετρα είναι δυνατά. Η μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιηθεί, είναι μία Honda Monkey 125 –πασίγνωστη για την τρομερά μικρή της κατανάλωση-, ειδικά τροποποιημένη με ένα ρεζερβουάρ ειδικής κατασκευής, 108 λίτρων!

Προφανώς, με ένα τέτοιο θηριώδες τεπόζιτο, τα πάντα στην δυναμική του λιλπούτειου Honda Monkey αλλάζουν και το βάρος του αυξάνεται… θεαματικά – φτάνοντας τα 260 κιλά, με τον αναβάτη! Η Acerbis αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές της μοτοσυκλέτας σε συνθήκες πίστας, τον περασμένο Ιούλιο. Στο εσωτερικό του ρεζερβουάρ, υπάρχει ειδικό σφουγγάρι ώστε να περιορίζεται η κίνηση του καυσίμου στο εσωτερικό του, που επηρεάζει την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Ακόμη, το καύσιμο που θα χρησιμοποιηθεί, θα είναι βιοκαύσιμο της Repsol και όχι βενζίνη, με αποτέλεσμα το αποτύπωμα άνθρακα να είναι μηδενικό, για το εγχείρημα.

Η απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ θα γίνει από τους αναβάτες Mauritzio Vettor, Alicia Sornosa και Andrea Rastrelli, δύο Ιταλούς και μία Ισπανίδα, που θα ξεκινήσουν από το Albino της Β. Ιταλίας και θα επιχειρήσουν να φτάσουν στο Nordkapp της Νορβηγίας, με ένα γέμισμα. Το Monkey θα κινείται με ταχύτητες 65-70 χιλιόμετρα την ώρα, αναγκαστικά, αλλά για ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν παίζει και τόσο ρόλο η ταχύτητα… Μπορείτε να μαθαίνετε νέα για το εγχείρημα της Acerbis, μέσω της ιστοσελίδας της, με ένα κλικ εδώ. 

Η Acerbis δηλώνει, ακόμα, ότι το κτηνώδες αυτό ρεζερβουάρ των 108 λίτρων, θα γίνει… εμπορικά διαθέσιμο, μετά το ρεκόρ! Πολύ θα θέλαμε να γνωρίσουμε, το ποιος Χριστιανός θα αγοράζει ένα τέτοιο ρεζερβουάρ για το Monkey του…

 

(σ.σ.: Η φωτογραφία με την ένδειξη της διαδρομής από το Google Maps ΔΕΝ αντιστοιχεί στην διαδρομή που έχει επιλέξει η Acerbis, εμείς την χρησιμοποιοήσαμε για να σας απεικονίσουμε την απόσταση που θα διανύσουν οι 3 αναβάτες). 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon