.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 08:15

Verge Mika Häkkinen Signature Edition – Επιδόσεις α λα φινλανδικά

Η εταιρεία που σχεδίασε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με «εξωγήινες» επιδόσεις, τιμά το θρύλο της F1.

Η Verge, σχετικά ήδη γνωστή για τις ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες, παρουσίασε επίσημα την έκδοση «Mika Häkkinen Signature Edition». Η φινλανδική εταιρεία συνεργάστηκε με το δύο φορές πρωταθλητή της Formula 1 (και προφανώς εθνικό ήρωα της Φινλανδίας), καθώς είναι επίσης και επενδυτής στο project. Ο Mika βοήθησε επίσης στο σχεδιασμό της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας με την έκδοση προς τιμήν του.

«Γνωρίζω εκ πείρας τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένα όχημα που ενσωματώνει την ταχύτητα, την ακρίβεια και την κομψότητα. Ήθελα να σχεδιάσω τη μοτοσυκλέτα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια αντί να επιλέγω απλώς το χρώμα. Κάθε μια είναι αριθμημένη και διαθέτει αποκλειστική υπογραφή. Αυτή η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αντιπροσωπεύει το μέλλον της οδήγησης και αποτελεί απόδειξη μιας ζωής στο έπακρο», δήλωσε ο Häkkinen.

vergemika2.jpg

Μόλις 100 από τις εν λόγω ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν, οι οποίες θα διαθέτουν φέρινγκ από ανθρακονήματα, καθώς και κεραμική επεξεργασία επίστρωσης. Τα χρώματα της μοτοσυκλέτας κινούνται στο σκούρο γκρι, ασημί και μαύρο, θυμίζοντας τα ασημένια βέλη που οδηγούσε ο Häkkinen, τα οποία και τον οδήγησαν σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα F1 το 1998 και το 1999.

vergemika3.jpg

Το Verge Mika Häkkinen Signature Edition βασίζεται στην πλατφόρμα του TS Pro, η οποία αποδίδει ροπή περί τα 100 (!) κιλά και περίπου 137 ίππους. Ο χρόνος από το μηδέν έως το 100 είναι 3,5 δευτερόλεπτα ενώ η –θεωρητική- αυτονομία του Verge ξεπερνά τα 550 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

vergemika4.jpg

Τέλος, αν θέλετε να αποκτήσετε τη Verge Mika Häkkinen Signature Edition, τότε τα νέα είναι δυσάρεστα. Μπορείτε δηλαδή, αλλά μόνο μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Verge Motorcycles και εάν ζείτε στην Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Μονακό ή την Ισπανία. Εάν βρίσκεστε κοντά στα κεντρικά της Verge Motorcycles στο Μονακό, μπορείτε επίσης να… «ψωνίσετε» από εκεί, εάν ακόμα φυσικά σας περισσεύουν και 80.000 ευρώ, άνευ φόρων.

Αν είστε στο Μονακό βέβαια, μάλλον όντως θα σας περισσεύουν...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 08:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon