.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 07:35

Verge TS Ultra - Εξωφρενικές επιδόσεις, εξωφρενική τεχνολογία

Έχουμε ξαναδεί τη Verge αρκετές φορές στο παρελθόν και πλέον είναι ασφαλές να πούμε πως πρόκειται για μια εταιρεία με ξεκάθαρο γνώμονα την καινοτομία.

Από τον ιδιαίτερο ηλεκτροκινητήρα με τη διαμόρφωση του πίσω, hubless τροχού κιόλας, καταλαβαίνει κανείς πως το Verge TS είναι ένα από τα πιο φουτουριστικά δίτροχα στην παραγωγή. Τώρα, γίνεται ακόμα καλύτερο, καθώς το TS Ultra αυξάνει και την ασφάλεια του, μιας και σύμφωνα με την Verge Motorcycles, το νέο TS Ultra είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα «εξοπλισμένη με την αίσθηση της όρασης».

Verge_TS_Ultra_1.jpg

Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με όχι μία, ούτε δύο, αλλά με έξι (!) κάμερες. Επιπλέον, η Verge χρησιμοποιεί ραντάρ υψηλής ανάλυσης και ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση όλων των δεδομένων από τις έξι κάμερες και το ραντάρ. Φυσικά, με ένα τόσο προηγμένο σύστημα, θα μπορούσαμε να μιλάμε λίγο πολύ για μια αυτόνομη μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, είναι περισσότερο πιθανό ότι θα δούμε αυτά τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας σε εφαρμογές όπως το adaptive cruise control, την αποφυγή σύγκρουσης και την υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας.

Verge_TS_Ultra_3.jpg

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, καθώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες οδήγησης μπορούν εύκολα να προβληθούν μέσω μιας διαισθητικής οθόνης που ονομάζεται "Starmatter Dash". Ο Marko Lehtimäki, Διευθύνων Σύμβουλος της Verge Motorcycles, εξήγησε πώς η τεχνολογία που βρίσκεται στο νέο TS Ultra αναπτύχθηκε για να προσφέρει στους αναβάτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία οδήγησης:

Verge_TS_Ultra_2.jpg

«Η Verge αναπτύσσει τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά superbikes που επικεντρώνονται στην εμπειρία οδήγησης. Δεν θέλουμε να κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτό. Το Starmatter Dash παρέχει μια οπτική και διαισθητική διεπαφή, η οποία δίνει στον αναβάτη μια σαφή εικόνα σε πραγματικό χρόνο των χαρακτηριστικών και της κατάστασης της μοτοσυκλέτας με μια ματιά».

Verge_TS_Ultra_4.jpg

Από την πλευρά των επιδόσεων, το Verge TS τροφοδοτείται από ένα ενσωματωμένο στον τροχό κινητήρα. Χάρη στον σχεδιασμό του, είναι σε θέση να παράγει πολύ μεγάλη ισχύ και ροπή της τάξης των 137 ίππων και των 120 κιλών! Αυτό επιτρέπει στο...εξωγήινο, ηλεκτρικό δίτροχο, τελική ταχύτητα 200+χλμ./ώρα και το 0-100 σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Το Verge TS Ultra εκτίθεται επί του παρόντος στην έκθεση CES 2024 στο Las Vegas της Nevada όπου και παρουσιάστηκε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon