.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 13:55

Ιταλία - Νεκρός 46χρονος ερασιτέχνης αγωνιζόμενος στο Misano

Ενεπλάκη σε ατύχημα που, δυστυχώς, θύμισε κάτι από τον χαμό του Marco Simoncelli.

O Ιταλικός χώρος των ερασιτεχνικών αγώνων μοτοσυκλέτας θρηνεί τον 46χρονο αναβάτη Fabrizio Giraudo. Ο αναβάτης έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια αγώνα στην πίστα του Misano, στα πλαίσια του ιταλικού ερασιτεχνικού κυπέλλου Trophy RR Cup.

Το ατύχημα συνέβη στον αγώνα του κυπέλλου που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 16 Απριλίου, μόλις στον πρώτο γύρο και ξεκίνησε από την ακινητοποίηση μίας μοτοσυκλέτας από μηχανικό πρόβλημα, που οδήγησε σε σύγκρουση πολλών αγωνιζόμενων. Ο Giraudo ήταν ένας από αυτούς και στάθηκε άτυχος, καθώς ήταν ο τρίτος που ενεπλάκη στο συμβάν και χτυπήθηκε από μία ακόμα μοτοσυκλέτα. Δυστυχώς ο θάνατος του Giraudo ήταν ακαριαίος και πολλά ειδησεογραφικά μέσα της Ιταλίας, έκαναν την σύνδεση με το τραγικό ατύχημα του Marco Simoncelli, στην Μαλαισία το 2011 -όταν και ο 24χρονος τότε Super Sic, χτυπήθηκε από τους Colin Edwards και Valentino Rossi, κατά την διάρκεια του αγώνα MotoGP της Μαλαισίας. 

Ο Fabrizio Giraudo ήταν ένας παθιασμένος αναβάτης μοτοσυκλέτας, που συμμετείχε στους ερασιτεχνικούς αγώνες τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ ήταν πατέρας δύο παιδιών 8 και 16 ετών. Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες της Κυριακής ματαιώθηκαν μετά από το συμβάν, ενώ η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα συνεχίζεται. Ο επικεφαλής της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, Giovanni Copioli, ευχήθηκε τα συλλυπητήρια του στους οικείους του Giraudo μέσα από λακωνικές δηλώσεις του. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 14:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon