.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 17:04

Honda – Ξεδιπλώνει την ηλεκτρική της στρατηγική σε Κίνα και Ινδία

Η ιαπωνική εταιρεία προαναγγέλλει την παρουσίαση αρκετών νέων ηλεκτρικών δικύκλων για τις ασιατικές αγορές.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Honda προλογίζει την παρουσία της στην έκθεση Shanghai International Automobile Industry Exhibition (Auto Shanghai 2023) στην Κίνα που ξεκινά στις 18 Απριλίου, προτάσσοντας ως σημαντικότερα εκθέματά της το νέο κύμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων που θα παρουσιάσει.

Σε πρώτο πλάνο θα βρίσκεται η νέα σειρά ηλεκτρικών πρωτοτύπων αυτοκινήτων e:N Series, αλλά και τα τρία ηλεκτρικά σκούτερ που είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο για την κινέζικη αγορά – τα Cub e:, Dax e: και Zoomer e:, τα οποία στην Κίνα θα πωλούνται ως ηλεκτρικά ποδήλατα, δηλαδή με τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 25 km/h ώστε να μην απαιτούν καν ταξινόμηση.

Παράλληλα όμως ετοιμάζει μπαράζ νέων ηλεκτρικών αφίξεων και στην Ινδία καθώς, όπως μεταδίδουν αρκετά μέσα της χώρας, έχει επιβεβαιώσει την παρουσίαση τουλάχιστον δύο νέων μοντέλων μέσα στο οικονομικό έτος 2024, δηλαδή το 12μηνο από Απρίλιο 2023 ως Μάρτιο 2024.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το Autocar India, η Honda θα ανοίξει τον ηλεκτρικό χορό στην Ινδία με ένα μοντέλο με σταθερή μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα στον πίσω τροχό που πιθανότατα θα ονομάζεται Activia Electric, ενώ ένα ακόμη θα έχει αφαιρούμενη μπαταρία.

421499 23YM HONDA EM1 e web

Επιπλέον, η Honda συνεχίζει να υποστηρίζει το πλάνο της για δημιουργία 6,000 σταθμών ανταλλαγής μπαταριών στην ινδική επικράτεια, ενώ κατασκευάζει ήδη ένα εργοστάσιο στην Narsapura της επαρχίας Karnataka όπου θα κατασκευάζει αποκλειστικά κινητήρες για ηλεκτρικά οχήματα, αντλώντας μπαταρίες και κάποια ηλεκτρονικά μέρη (λ.χ. controllers) από την ινδική βιομηχανία.

Αν και προς το παρόν αυτά τα σχέδια αφορούν αποκλειστικά Ινδία και Κίνα, είναι προφανές πως αυτά τα δίκυκλα θα βρουν τον δρόμο τους και προς άλλες ασιατικές αγορές, ενώ δεν αποκλείεται κάποια εξ αυτών να αποτελέσουν μέρος του κύματος 10 νέων ηλεκτρικών μοντέλων που η Honda έχει υποσχεθεί στις δυτικές αγορές έως το 2025.

Το πρώτο εξ αυτών, ΕΜ1 e:, παρουσιάστηκε στην πρόσφατη EICMA 2022 στο Μιλάνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 17:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon