.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 07:35

Xiang Shuai XN650N - Θα είναι σαν Harley-Davidson Sportster, αλλά δεν θα είναι

Φαίνεται πως παρά τις σοβαρές προσπάθειες αρκετών Ασιατών κατασκευαστών, ο κόσμος της –στερεοτυπικής- κινέζικης αντιγραφής καλά κραττεί.

Εν προκειμένω, ο κλώνος έρχεται από τον κινέζο κατασκευαστή Xiang Shuai, μια μάλλον άγνωστη μάρκα που δεν φαίνεται να δραστηριοποιείται πουθενά αλλού εκτός από τη… βαθιά Κίνα. Το XN650N, όπως λέγεται, είναι…φωτοτυπία του Harley Iron 883 και η Xiang Shuai δεν προσπάθησε καν να το κρύψει. Για αρχή, το ρεζερβουάρ καυσίμου, ο προβολέας, ακόμη και τα καπάκια του κινητήρα φαίνονται σχεδόν ακριβώς τα ίδια.

Εντάξει, υπάρχουν και ορισμένες διαφορές που καθιστούν σαφές ότι η Xiang Shuai τις έκανε για να μπορέσει να τιμολογήσει το XS650N πιο προσιτά στην αγορά. Αντί για έναν όμορφα σχεδιασμένο αναλογικό μετρητή, ο.. κλώνος διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη – κάτι που, όταν παράγεται μαζικά, είναι σημαντικά φθηνότερο από την κατασκευή ενός αναλογικού οργάνου. Φυσικά και ο κινητήρας είναι διαφορετικός. Το XS650N κινεί ένας V-twin κινητήρας 650κ.εκ. που παράγει 53 ίππους.

Στα της αγοράς, είναι μάλλον απίθανο το XS650N να κινηθεί ποτέ σε δρόμους εκτός Κίνας. Ωστόσο, η ιδέα μιας κατασκευασμένης στην Κίνα Harley-Davidson δεν είναι πλέον τόσο παράλογη, καθώς ακριβώς αυτό έχει ήδη γίνει πραγματικότητα. Αναφερομόμαστε στο X350, το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε από τη συνεργασία Harley με QJ Motor.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon