.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 17:30

Sports Blood – Body kit για Yamaha XSR900

Αν δε μπορείς να περιμένεις αν και πότε η Yamaha θα φτιάξει την XSR900 GP, υπάρχει λύση.

Το περασμένο Καλοκαίρι ο ιαπωνικός Τύπος μετέφερε φήμες πως η Yamaha σχεδιάζει μια παραλλαγή της XSR900 με κλασικής σχεδίασης πλήρες φέρινγκ, για μια σπορ μοτοσυκλέτα με όλη την υπερσύγχρονη τεχνολογία της ΜΤ-09 και ρετρό αγωνιστική εμφάνιση που θυμίζει αρκετά MV Agusta Superveloce.

Αυτή εν τέλει δεν εμφανίστηκε ούτε στην Ιαπωνία, ούτε στην EICMA, ωστόσο φαίνεται πως τα ψηφιακά σχέδια που είχε κυκλοφορήσει το περιοδικό Young Machine άρεσαν πολύ στους Ιάπωνες, έτσι έχει ήδη βρει τον δρόμο του στην αγορά ένα ανάλογο πακέτο μετατροπής.

Untitled 1

Η ιαπωνική Y’S Gear παρουσίασε ένα κιτ πλαστικών κουστουμιών (body kit) για τη Yamaha XSR900 που τη ντύνει με μπικίνι φέρινγκ και ρετρό αγωνιστικό κοκοβιό.

Το κιτ ονομάζεται Sports Blood και μιμείται τις γραμμές και χρώματα της Yamaha YZR500 του 1975. Η επιλογή φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς πρόκειται για την πρώτη δίχρονη αγωνιστική GP της Yamaha, η οποία εμφανίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1973 χαρίζοντάς της με το καλημέρα τη δεύτερη θέση στην κατάταξη Κατασκευαστών με τον αείμνηστο Jarno Saarinen, ενώ συνέχισε να λάμπει τα επόμενα δύο χρόνια στα χέρια του σπουδαίου Giacomo Agostini, ο οποίος κατέκτησε με αυτήν τον πρώτο τίτλο Αναβατών GP500 της ιαπωνικής εταιρείας το 1975.

yam xsr900gp kit 2

Το πακέτο του Sports Blood περιλαμβάνει φέρινγκ, κάλυμμα ρεζερβουάρ, ουρά, μπροστινό φτερό και πλαϊνά πλαστικά, ενώ στην Ιαπωνία κοστίζει λίγο πάνω από €1,500 (220,000 γιεν).

Παράλληλα, διατίθεται και μια φτηνότερη εναλλακτική, με μόνο το φέρινγκ και την ουρά σε μπλε ή μαύρο χρώμα – δηλαδή τα δύο εργοστασιακά χρώματα στα οποία πωλείται φέτος η XSR900 – και κοστίζει στην Ιαπωνία περίπου €750 (107,800 γιεν).

Untitled 2

Αμφότερα τα πακέτα θα είναι διαθέσιμα στην Ιαπωνία από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Δείτε τα δύο body kits στην ιστοσελίδα της Y’S Gear: Sports Blood / Cowl Set

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 17:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon