.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 16:59

Honda CB350 – Custom πακέτα εμφάνισης από τη Honda India

Το μικρό ρετρό CB350 H’ness και το αδελφάκι του CB350 RS αποκτούν συλλογές εξαρτημάτων για τη μεταμόρφωσή τους.

Τον Σεπτέμβρη του 2020 η Honda Motorcycle and Scooter India παρουσίασε μια νέα μοτοσυκλέτα για την εγχώρια αγορά, με εξαγωγικές βλέψεις σε όλη την Ασία. Η CB350 H’ness βασίζεται σε έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 21 ίππων, άγνωστο στο ευρωπαϊκό κοινό, και στόχος της είναι να διεισδύσει στις ασιατικές αγορές όπου βασιλεύουν οι μικρές Ινδές και Κινέζες.

Έναν χρόνο αργότερα η Αυτού Μεγαλειότης – δηλαδή η Highness ή H’ness – απέκτησε ένα λίγο πιο σπορτίφ αδελφάκι, CB350 RS, με λίγο διαφορετικά περιφερειακά (φτερά κλπ), λιγότερο χρώμιο και την ίδια ακριβώς μηχανική βάση.

Αυτές οι μοτοσυκλέτες δεν έφτασαν ποτέ σε ευρωπαϊκά εδάφη, ωστόσο στις ασιατικές αγορές χαίρουν άκρας υγείας και το αυτόν αποδεικνύεται και από τα πέντε νέα πακέτα custom εξαρτημάτων που λανσάρει τώρα η ινδική Honda.

  • Cafe Racer: Μπικίνι φέρινγκ εποχής, κάλυμμα ουράς, πλαϊνά καπάκια πλαισίου, μερικά χρωμιωμένα εξαρτήματα, προστατευτικά κάγκελα και αυτοκόλλητα ζαντών.
  • Tourer: Ψηλός ανεμοθώρακας, χούφτες τιμονιού, πλουσιότερο αφρώδες σέλας και σχάρα φόρτωσης στην ουρά.
  • Comfort: Ψηλός ανεμοθώρακας, χούφτες τιμονιού, πλουσιότερο αφρώδες σέλας, πλάτη συνεπιβάτη, βάσεις πλαϊνών βαλιτσών.
  • Solo Carrier: Μεγάλη σχάρα πίσω καταργεί τη θέση συνεπιβάτη, πλουσιότερο αφρώδες σέλας, μικρός ανεμοθώρακας, πλαϊνά καπάκια πλαισίου, αυτοκόλλητα ζαντών.
  • SUV: Μαύρο τελικό εξάτμισης, φτερά τροχών ελαφρώς ψηλότερα τοποθετημένα, χούφτες τιμονιού, κοντός ανεμοθώρακας, (προαιρετικά) βάσεις πλαϊνών βαλιτσών, (προαιρετικά) λάστιχα μικτής χρήσης.

Όλα τα παραπάνω πακέτα κοστίζουν στην Ινδία από 200 ως 250 ευρώ, ενώ η ίδια η μοτοσυκλέτα κοστολογείται εκεί προς περίπου 2,300 ευρώ. Αν μη τι άλλο, η Honda σε αυτήν την κατηγορία έχει απέναντί της δύσκολο ανταγωνισμό, ειδικά από τη στιγμή που η Royal Enfield έχει λανσάρει μια νέα πλατφόρμα J-Series με τον μονοκύλινδρο 350 που ήδη γνωρίζουμε από τα Meteor και Classic και η οποία πρόκειται να διευρυνθεί με ακόμη περισσότερα μοντέλα σύντομα.

Δυστυχώς τα αερόψυκτα CB350 ουδέποτε κύλησαν τις ρόδες τους στην ήπειρο των Euro 5 - αν και προφανώς πρέπει να τις ικανοποιούν εύκολα εφόσον είναι συμμορφωμένα με τις ινδικές BS6 - και δύσκολα θα περιμέναμε να αλλάξει αυτό στο κοντινό τουλάχιστον μέλλον.

Πηγή: Motorrad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 17:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon