.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 09:50

Ουαλία - Ακυρώνονται νέοι δρόμοι, για να μην αυξηθούν οι ρύποι!

Για να δούμε σε πόσες και ποιες ακόμα αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας αποφάσεις θα καταλήξουν οι πολιτικοί για να «προστατέψουν το περιβάλλον».

Έχεις ένα υπάρχον οδικό δίκτυο και συνολικά 55 project οδοποιίας, που θα το κάνουν, υποτίθεται, καλύτερο. Τι κάνεις, αν είσαι πολιτικός, τώρα που οι στόχοι για μείωση των ρύπων πιέζουν; Αν η απάντηση σας είναι «μα φυσικά, ακυρώνεις τα 40 από τα 55 project δρόμων», συγχαρητήρια, είστε πολιτικός της Ουαλίας.

Αυτή η απίστευτη απόφαση πάρθηκε, σύμφωνα με εθνικά μέσα ενημέρωσης της Μεγάλης Βρετανίας, για την Ουαλία, πριν λίγες ώρες. Από συνολικά 55 έργα οδοποιίας που θα αφορούσαν την χώρα, το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής της Ουαλίας αποφάσισε την παύση εργασιών σε όλα και την επανεξέταση τους. Από όλα τα έργα, λοιπόν, θα συνεχιστούν μόνο τα 15!

Ο λόγος της απόφασης; Καθίστε κάτω και διαβάστε: Αν, λέει, κατασκευαστούν όλοι αυτοί οι νέοι δρόμοι, θα αυξηθεί και η κυκλοφορία και άρα, και οι εκπομπές ρύπων. Σκεφτείτε δηλαδή, για παράδειγμα, ότι έχει αποφασιστεί η κατασκευή δεύτερου Κηφισού πάνω από τον πρώτο, για να ελαφρύνει την κυκλοφορία, και να σου λένε ξαφνικά ότι «θα έχει περισσότερη κυκλοφορία, άρα και ρύπανση, δεν προχωράμε»! Ή να αποφασιζόταν κάτι τέτοιο, λέμε τώρα, για την Αττική Οδό ή για την νέα σήραγγα Ηλιούπολης που έχει ανακοινωθεί…

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, ένα τέτοιο μέτρο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και επιχειρήματα κατά του, για πολλούς λόγους. Αρχικά, υπάρχουν οι ανησυχίες ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει τροχοπέδη στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Ουαλίας και αυτή η θέση έχει προταθεί επίσημα, από τον αρχηγό των Συντηρητικών της Ουαλίας Andrew Davis, Παράλληλα, θα στοιχίσει την δουλειά τουλάχιστον όσων θα απασχολούνταν στα έργα οδοποιίας. Η Βασιλική Λέσχη Αυτοκινήτου της Βρετανίας, RAC, ισχυρίζεται μέσω του Nicholas Lyes τα εξής: «Αυτές οι προτάσεις ενέχουν κίνδυνο να φέρουν την Ουαλία σε οικονομικό τέλμα. Αν οι υπουργοί δεν εγγυηθούν εναλλακτικές για την μετακίνηση με αυτοκίνητο, ρισκάρουν να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερη συμφόρηση στους υπάρχοντες δρόμους και να κάνουν εκθετικά δυσκολότερο για τους ανθρώπους της επαρχίας, το να μετακινούνται με ευκολία. Η Κυβέρνηση της Ουαλίας πρέπει αντίθετα να εξετάσει, το πώς θα επιταχυνθεί η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα και στην απεξάρτηση μας από τον άνθρακα».  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 09:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon