.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 11:28

Royal Enfield – Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες από το 2024, νέες πληροφορίες

Η ινδική εταιρεία ετοιμάζεται για την ενασχόλησή της με την Ηλεκτροκίνηση, καθώς νέες πληροφορίες βγαίνουν στην επιφάνεια σχετικά με τα πλάνα της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε πως η Royal Enfield εξελίσσει μια ηλεκτρική πλατφόρμα, η οποία ήδη είναι γνωστή ως L-platform. Ως τώρα γνωρίζουμε πως ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο ονόματι Electrik01 είναι υπό εξέλιξη στην Ινδία από το 2019, ενώ η εταιρεία φέρεται να έχει δεσμεύσει μια επένδυση της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ στην κατεύθυνση της Ηλεκτροκίνησης.

Μέρος αυτών των χρημάτων, περίπου 50 εκατομμύρια, επενδύθηκαν για την απόκτηση μεριδίου μετοχών στη σουηδική Stark Future, η οποία κατασκευάζει την απίθανη ηλεκτρική ΜΧ Varg των 80 ίππων, ώστε να υπάρξει αμφίδρομη ροή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο εταίρων.

Γνωρίζουμε επίσης από το στόμα του διευθύνοντα συμβούλου της Royal Enfield, B. Govindarajan, πως η εταιρεία που ανήκει στον τεράστιο όμιλο Eicher Group δε βιάζεται να έχει στα γρήγορα μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην αγορά, καθώς θέλει πρώτα να αφουγκραστεί τον παλμό της αγοράς και να βγάλει κάτι που να χαρακτηρίζεται από τα δομικά στοιχεία της εταιρείας, όχι απλώς κάτι με ρόδες και μπαταρίες.

Τώρα ωστόσο το Autocar India αποκαλύπτει μερικές πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το πρώτο που μαθαίνουμε είναι πως η πλατφόρμα L θα γεννήσει σε πρώτη φάση τρία μοντέλα με κωδικές ονομασίες L1A, L1B και L1C, τα οποία θα απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες της αγοράς. Αυτό κουμπώνει με όσα έχουμε ήδη δει, καθώς εντός του κλασικού roadster Electrik01 έχει ήδη διαρρεύσει σχέδιο για μια ηλεκτρική Himalayan.

Σε πρόσφατη εκδήλωση μετόχων της Royal Enfield στην Ινδία η διοίκηση φέρεται να έχει ενημερώσει πως αυτή τη στιγμή τρέχει περίπου 20 διαφορετικά σχέδια υπό εξέλιξη σε διάφορα κέντρα R&D ανά τον κόσμο – από την Ινδία ως την Αγγλία και τη Βραζιλία – και πως μεταξύ αυτών βρίσκονται και κάποια ηλεκτρικά μοντέλα.

Επιπλέον, έγινε γνωστό πως πρόθεση της Royal Enfield είναι η πλατφόρμα L να στηθεί πάνω σε ένα σύστημα 96 V, άρα μιλάμε για πλάνα υψηλής απόδοσης και με ικανότητα ταχείας φόρτισης.

Επίσης, επιτέλους έχουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με το ινδικό Autocar να ισχυρίζεται πως η πρώτη ηλεκτρική Royal Enfield αναμένεται στις αγορές στο δεύτερο μισό του 2024 – πιο σύντομα απ’ όσο περιμέναμε δηλαδή, καθώς ως τώρα οι εκτιμήσεις μιλούσαν για το 2025-2026 το νωρίτερο.

Πηγή: Autocar India

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon