.
Κατηγορία Royal Enfield
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 15:31

Royal Enfield – Εξελίσσει και ηλεκτρικό Himalayan

Η αποκλειστική αποκάλυψη ινδικής ιστοσελίδας μας βάζει στα ενδότερα του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Royal Enfield.

Πριν λίγες μέρες “διέρρευσε” στην Ινδία η πρώτη φωτογραφία που θεωρείται επίσημη και απεικονίζει ένα μέρος από το μπροστινό τμήμα της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας που σχεδιάζει για το μέλλον η Royal Enfield.

Δίχως τεχνικές πληροφορίες, η κυκλοφορία της ήρθε να δέσει μια μεγάλη σειρά από φημολογίες και πληροφορίες “εκ των έσω” του ινδικού Τύπου, που στην ουσία βέβαια πατούσε σε μια απλή βεβαιότητα: όλοι οι κατασκευαστές θα αναγκαστούν αργά ή γρήγορα να το γυρίσουν στην ηλεκτροκίνηση, οδηγημένοι από τις νομοθεσίες των αγορών ενδιαφέροντός τους.

Στην πρώτη αυτή φωτογραφία είδαμε μια κλασικής σχεδίασης γυμνή μοτοσυκλέτα δρόμου, ωστόσο τώρα το αποκλειστικό του Bikewale έχει φρέσκες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύουν ένα σκίτσο για την προέλευση του οποίου δε γίνεται καμιά ευθεία αναφορά, μα η εγκυρότητά του αφήνεται να εννοηθεί από τον τρόπο που υιοθετείται το περιεχόμενό του.

Σε αυτό βλέπουμε ένα σχέδιο μελλοντικής ηλεκτρικής adventure μοτοσυκλέτας, με πολύ πιο σύγχρονες γραμμές από το υπάρχον Himalayan, αλλά οπωσδήποτε διακρίνεται η συγγένεια στο συνολικό σουλούπι, ειδικά στην περιοχή του δοχείου καυσίμου.

Και από εδώ απουσιάζουν οι τεχνικές προδιαγραφές, αλλά είναι αναμενόμενο καθώς μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα που ακόμη βρίσκεται στο επίπεδο σχεδίων σε χαρτί. Επικαλούμενοι τις πηγές τους, οι συνάδελφοι του Bikewale εξηγούν πως το ηλεκτρικό Himalayan προορίζεται να παρουσιαστεί ως μια premium πρόταση με ανάλογα υψηλό κόστος για να ανοίξει την κουβέντα της ηλεκτρικής Royal Enfield και να επιδείξει την τεχνολογία της εταιρείας.

Αυτό αναμένεται να συμβεί το ως 2026 με την παρουσίαση ενός πρωτοτύπου, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα έρθει 2-3 χρόνια αργότερα.

Η ιστορία αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με όσα διαβάζουμε και μεταφέρουμε κατά καιρούς για το έτερο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε πιο προχωρημένη φάση εξέλιξης αφού υπάρχει ένα πρωτότυπο για να φωτογραφηθεί.

Επίσης, συμφωνούν και τα χρονοδιαγράμματα που συνοδεύουν τις δύο αυτές ειδήσεις, καθώς και στις δύο περιπτώσεις η Royal Enfield φέρεται να δουλεύει με ορίζοντα το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Πηγή: Bikewale

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon