.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 17:53

Harley-Davidson – Μπαίνει σε ηλεκτρικό «μονόδρομο»

Για λαμπρό δεν ξέρουμε, αλλά οπωσδήποτε ηλεκτρικό. Έτσι προμηνύεται το μέλλον της εταιρείας από το Milwaukee.

Την αρχή έκανε το LiveWire, η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της H-D με χαρακτηριστικά και επιδόσεις που προκάλεσαν θετικά σχόλια μέχρι την ώρα του ταμείου, με τη μοτοσυκλέτα να στοιχίζει περί τις 30.000 δολάρια. Έπειτα, θα ερχόταν το LiveWire ONE το 2021, όταν η Harley ανακοίνωσε το διαχωρισμό του LiveWire στη δική του ανεξάρτητη επωνυμία. Προσθέστε στην εξίσωση και τα -8.000 δολάρια από το πρώτο μοντέλο και θα έχετε έμπρακτα τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στο κόστος.

Η «αυτόνομη» πλέον φίρμα LiveWire, θα έφερνε το 2022 τα δικά της μοντέλα όπως το S2 Del Mar, ανοίγοντας και τις προπαραγγελίες. Τα επόμενα δε μοντέλα στα «προσεχώς», είναι της σειράς S3 που θα παράγονται σε συνεργασία με την KYMCO. Μετά από όλα αυτά, οι δηλώσεις του CEO της H-D, Jochen Zeitz, αναφέρουν πως η επόμενη σειρά, S4 θα επικεντρωθεί σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που θα θυμίζουν τις Harley-Davidson του ένδοξου παρελθόντος.

Μάλιστα, τα παραπάνω έχουν κάθε επισημότητα καθώς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson τα επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του τον Ιανουάριο του 2023 στο σχεδιαστικό περιοδικό Dezeen.
«Κάποια στιγμή, η Harley Davidson θα είναι πλήρως ηλεκτρική. Αλλά αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη μετάβαση που πρέπει να συμβεί. Δεν είναι κάτι που κάνεις εν μία νυκτί. Είναι μια φυσική εξέλιξη που έπρεπε να συμβεί».

Το μόνο σίγουρο είναι πως η πάλαι-ποτέ εμβληματική εταιρεία κάνει στροφή 180 μοιρών στρέφοντας την πλάτη στους φανατικούς της αναβάτες, αφήνοντας στο παρελθόν το χαρακτηριστικό ήχο των μοτοσυκλετών της. Το μέλλον ενδεχομένως θα φέρει μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από αυτή που ξέρουμε και η Harley-Davidson θα είναι –ή θέλει να είναι έστω- κομμάτι της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon