.
Κατηγορία Harley Davidson
Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 10:38

LiveWire S2 Del Mar - Επίσημη παρουσίαση

Η Harley-Davidson και η θυγατρική εταιρεία της LiveWire παρουσίασαν στις 10/5/2022 τη 2η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μετά την LiveWire ONE, ονόματι S2 Del Mar. Ένα ελαφρύτερο, και οικονομικότερο μοντέλο, με τα 100 κομμάτια της πρώτης έκδοσης Launch Edition να είναι ήδη όλα προπωλημένα.

Το S2 Del Mar έχει ύφος street-tracker, ενώ αποδίδει επίσημα 80 hp, ζυγίζει λιγότερα από 200 κιλά, ενώ η LiveWire κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα! Η αυτονομία του βρίσκεται στα 160 χιλιόμετρα, αν και όπως συμβαίνει πάντα στο εν λόγω νούμερο, μιλάμε για ιδανικές συνθήκες -αστική χρήση με ήπιες επιταχύνσεις.

Η “ARROW” αρχιτεκτονική του νέου μοντέλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα επόμενα μοντέλα της LiveWire, με την ίδια βάση μπαταρίας, κινητήρα, και ηλεκτρονικών, αλλά διαφορετικά κοστούμια, περιφερειακά και στιλ.

Τα πρώτα 100 κομμάτια της πρώτης “Del Mar Launch Edition” έκδοσης διαθέτουν μια σπέσιαλ βαφή και ιδιαίτερες ζάντες, ενώ κοστίζουν 17.699 έκαστο. Κόστιζαν δηλαδή, καθώς και τα 100 εξαντλήθηκαν μέσα στα πρώτα 18 λεπτά από όταν άνοιξε η πλατφόρμα των παραγγελιών. Οι παραδόσεις αναμένονται να γίνουν σε… ένα έτος από τώρα, την άνοιξη δηλαδή του 2023.

Το Street-Tracker στιλ επιβάλλει μεγάλους τροχούς 19 ιντσών, ενώ τα ελαστικά είναι τα custom διπλής χρήσης LiveWire Dunlop DT1.

Το σχέδιο των τροχών έχει βασιστεί σε μοτίβα από… ημιαγωγούς μας λέει η LiveWire, σε μια techno-design λεπτομέρεια με νόημα.

Η περιοχή της σέλας είναι στενή, με τη σέλα του συνεπιβάτη να είναι σε δεύτερο επίπεδο. Η ουρά είναι κοντή, με την πινακίδα κυκλοφορίας να εδράζεται στο εντυπωσιακό ψαλίδι.

Η ζελατίνα πάνω από τον προβολέα αφορά μόνο στο στιλ και όχι στην προστασία, ενώ η LiveWire έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον σχεδιασμό ώστε η μεγάλη μπαταρία να ενοχλεί όσο το δυνατόν λιγότερο οπτικά.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ανάποδο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, με παράκεντρη έδραση, ενώ την πέδηση έχει αναλάβει η Brembo, με μονό δίσκο μπροστά και τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα και έναν ακόμα δίσκο πίσω.

Τα γραφικά της αρχικής έκδοσης έρχονται σε 2 χρωματικές επιλογές, Jasper Gray και Comet Indigo, ενώ η βαφή γίνεται με το χέρι σε μια διαδικασία που χρειάζεται 5 μέρες δουλειάς!

Η κανονική Del Mar παραγωγής θα είναι ελαφρώς πιο οικονομική από την Launch Edition, στα 15.000 δολάρια Η.Π.Α., ήτοι 14.215 ευρώ, ενώ όπως και στη Launch Edition οι παραδόσεις αναμένονται την άνοιξη του 2023.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της μοτοσυκλέτας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon