.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 18:28

Motul – Και όμως έχει θέση στην ηλεκτροκίνηση

Ή την ψάχνει έστω, καθώς η Motul ειδικεύεται στα λιπαντικά κινητήρων ο πιθανός κίνδυνος του παραγκωνισμού στο μέλλον είναι παραπάνω από ορατός.

Κάπου εδώ λοιπόν έρχεται η συνεργασία με την Green Corp Konnection (GCK) για τη σταθεροποίηση της απόδοσης και της φόρτισης της ηλεκτρικής μπαταρίας. Σύμφωνα με τη Motul, τρεις παράγοντες εμποδίζουν τα σημερινά πακέτα ισχύος: μέγεθος/βάρος, διάρκεια ζωής και ασφάλεια γρήγορης φόρτισης. Για να αντισταθμίσουν αυτές τις ελλείψεις, η GCK και η Motul θα επικεντρωθούν στη θερμική διαχείριση των ηλεκτρικών οχημάτων με την ανάπτυξη μπαταριών βυθισμένων σε υγρά.

«Έχουμε αναπτύξει ένα διηλεκτρικό υγρό που μπορεί να διαχέει τη θερμότητα και να απομονώνει τα στοιχεία της μπαταρίας», ισχυρίστηκε ο Chief Information και Sustainability Officer της Motul, Christophe Lacroix. «Έχουμε στοχεύσει σε τρία σαφή οφέλη: ασφαλέστερες μπαταρίες, λιγότερος κίνδυνος πυρκαγιάς και πιο ανθεκτικές μπαταρίες με δυνατότητες ταχύτερης φόρτισης».

Οι δύο εταιρείες στοχεύουν να αξιολογήσουν τις δοκιμαστικές μονάδες τους εντός του αυτοκινήτου-πειραματόζωου, μιας Lancia Delta Integrale (μερακλήδες βλάσφημοι το λιγότερο) . Με τα πρώτα αποτελέσματα να έχουν θετικό πρόσημο, η Motul και η GCK ελπίζουν να ολοκληρώσουν τους πρώτους γύρους δοκιμής τους επόμενους τρεις μήνες.

motbat1.jpg

«Η βελτίωση της απόδοσης και της ασφάλειας των μπαταριών λιθίου μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω εμβάπτισης», εξήγησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της GCK Battery, Cédric Loubiat. «Ήταν λοιπόν απαραίτητο για την GCK Battery να βρει έναν κορυφαίο συνεργάτη στην ανάπτυξη υγρών υψηλής εξειδίκευσης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την υποστήριξη της Motul στην ανάπτυξη αυτών των μπαταριών επόμενης γενιάς.»

Οι προσπάθειες συνεργασίας της Motul και της GCK θα επεκταθούν και σε δοκιμές στον έξω κόσμο, με την εταιρεία λιπαντικών να υποστηρίζει το αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου υδρογόνου της ομάδας GCK Dakar Rally. Το Project θα επικεντρωθεί στην αυτοκινητιστική πλευρά του ηλεκτρικού τοπίου, αλλά αυτό δεν αποκλείει τα ευρήματά της από την αγορά μοτοσυκλετών. Ενώ πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και σκούτερ αναζητούν αερόψυκτες μπαταρίες, ορισμένες μάρκες υψηλής απόδοσης όπως η Energica ενσωματώνουν συστήματα υγρής ψύξης.

Έχει ένα ενδιαφέρον ο αντίκτυπος των υγρών αυτών στο περιβάλλον, καθώς οι σχετικές πληροφορίες για τις μπαταρίες μπλουμ του μέλλοντος παραμένουν άγνωστες. Θα έχει το μέλλον ευχάριστες εκπλήξεις, ή θα κάνουμε αυτό που λέμε.. full circle;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon