.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 10:42

Royal Enfield Ultimate Himalayan από το Custom Shop Moto Exotica

Καστομάδικο. Εργαστήριο μετασκευής μοτοσυκλετών. Όπως και να το πεις αυτά τα εργαστήρια κάποτε υπήρχαν στα γκαράζ των σπιτιών στην Αμερική ή απέναντι από την αγαπημένη pub της παρέας στην Αγγλία. Υπήρχαν πάντοτε βέβαια και τα γερμανικά καστομάδικα που έφτιαχναν «παπάδες», καθώς και τα γαλλικά. Αλλά τώρα η Ασία ξύπνησε και εκτός από βιομηχανίες κατασκευής μοτοσυκλετών έχουν πέσει με τα μούτρα και στο custom κομμάτι. Όπως η ινδική Moto Exotica. 
Ο χρόνος και ο τόπος είναι σημαντικοί όταν σκέφτεται κάποιος να φτιάξει μία μοτοσυκλέτα. Πάρτε για παράδειγμα το custom shop Moto Exotica. Βρίσκεται στο Dehradun, στο Uttarakhand, στην Ινδία, το οποίο δεν απέχει πολύ από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Είναι αυτό που οδήγησε τον ιδρυτή του καταστήματος Arjun Raina να φτιάξει προσεκτικά αυτό που αποκαλεί το Ultimate Himalayan για το Royal Enfield; Ισως. 
 
moto-exotica-ultimate-himalayan---cockpit-view.jpg
 
Προσαρμοσμένη ή «καστομαρισμένη» μοτοσυκλέτα μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα και όλα εξαρτώνται από τον κατασκευαστή ή καλύτερα να τον πούμε διασκευαστή; Από ελαφρώς προσαρμοσμένες δημιουργίες που χρησιμοποιούν εξαρτήματα εκτός ραφιού και ίσως ένα πέρασμα του χρώματος, ένα περιτύλιγμα βινυλίου ή μερικά νέα γραφικά, μέχρι ολοκληρωμένες δημιουργίες με πλήθος προσαρμοσμένες κατασκευές, ο κόσμος των προσαρμοσμένων μοτοσυκλετών είναι ποικίλος σίγουρα.  Moto Exotica, όμως; Είναι ένα εργστήριο που κάνει ό,τι μπορεί τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Το Ultimate Himalayan εξακολουθεί να είναι ένα χτύπημα στην καρδιά, αλλά η Moto Exotica το βαρέθηκε στα 500cc (δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το τι είδους δύναμη έχει τώρα, δυστυχώς). Ο κινητήρας έχει πλέον εγκατεστημένο νέο εκκεντροφόρο άξονα. 
     
moto-exotica-ultimate-himalayan---exhaust-closeup.jpg
 
Εάν πρόκειται να κάνετε ένα Himalayan να ανταποκρίνεται σε αυτόν τον χαρακτηρισμό "Ultimate", τότε η αναβάθμιση της ανάρτησης φαίνεται σαν κάτι το απαραίτητο. Έτσι, η Moto Exotica δημιούργησε ένα νέο προσαρμοσμένο πίσω ψαλίδι που πάνω του βιδώνει η πλήρως ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση. Μπροστά, υπάρχει ένα πιρούνι μεγάλης διαδρομής USD από την WP, το οποίο έχει νέες βαλβίδες.  
 
moto-exotica-ultimate-himalayan---front.jpg
 
Το κόψιμο βάρους από τα «Ιμαλάια» ήταν επίσης επιτακτική ανάγκη, έτσι η Moto Exotica κατασκεύασε και ένα νέο ρεζερβουάρ από αλουμίνιο, καθώς και ένα πολλά κομμάτια από ανθρακονήματα. Το απόλυτο pièce de résistance είναι ένας χάρτης περιγράμματος του Έβερεστ που είναι απεικονίζεται στο πλάι της μοτοσυκλέτας, ώστε να μπορείτε να το δείτε μόνο από ορισμένες γωνίες. Αν αυτό δεν ήταν αρκετά ωραίο, το Moto Exotica δημιούργησε επίσης ένα πλήρες σύστημα εξάτμισης από την αρχή. Άλλα προηγμένα κομμάτια αυτής της κατασκευής περιλαμβάνουν ένα πλευστό δισκόφρενο 320 mm μπροστά και μια δαγκάνα φρένου τεσσάρων εμβόλων. Οι τροχοί (21 ιντσών μπροστά και 18 ιντσών πίσω) φορούν τώρα ελαστικά προδιαγραφών ράλι και έχουν εγκαταστήσει μια αυτόνομη, προγραμματιζόμενη ECU μονάδα. Το εργαστήριο έφερε αυτή τη μοτοσυκλέτα για να «παίξει» στο Royal Enfield's Rider Mania 2022 , και όσοι δεν μπόρεσαν να το δουν από κοντά θα το εκτιμήσουν (έστω και για λίγα λεπτά) σε αυτό το σύντομο βίντεο.
 
Πηγή: Rideapart.com
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 10:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon