.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 08:52

In&Motion Stan - Αερόσακων συνέχεια και στα.. ποδήλατα

Η In&Motion ανακοίνωσε τον αερόσακο πλάτης «Stan» που σε περίπτωση ατυχήματος αναπτύσσεται σε μόλις 0,1 δευτερόλεπτα και ταυτόχρονα ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Για ποδηλάτες όμως.

Η εταιρεία εξοπλισμού ασφαλείας μοτοσυκλετών, σκι και ιππασίας, In&Motion ανακοίνωσε έναν νέο τύπο σακιδίου αερόσακου που αναπτύσσεται για να προστατεύει τη σπονδυλική στήλη, τους ώμους και το κεφάλι. Το σύστημα με την ομολογουμένως ασυνήθιστη εμφάνιση έχει σχεδιαστεί για χρήση από ποδηλάτες, αν και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι παρόμοιο σχέδιο αναπτύσσεται για να βοηθήσει και τους μοτοσυκλετιστές. Το σύστημα διαθέτει παρόμοια χωρητικότητα αποθήκευσης με αυτή που υπάρχει σε ένα συμβατικό σακίδιο. Ωστόσο, αυτό το σύστημα διαθέτει επίσης αερόσακο στο επάνω μέρος του σώματος, με όλα τα λειτουργικά συστήματα να περιλαμβάνονται στο σακίδιο.

σταν3.jpg

Συνδεδεμένο με την εφαρμογή In&Motion, το σύστημα αναπτύσσεται σε 0,1 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του επάνω σώματος του χρήστη μέσα στον αερόσακο. Σύμφωνα με την εταιρία, το εν λόγω σύστημα μειώνει σε μεγάλο βαθμό το αρχικό σοκ μιας πρόσκρουσης στο κεφάλι σε σύγκριση με τη χρήση απλού κράνους ποδηλάτου, με την αρχική επιβράδυνση να μειώνεται έως και 200%.

σταν2.jpg

Η In&Motion ισχυρίζεται ακόμα ότι η εξομάλυνση του χτυπήματος στο κεφάλι θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο τραύματος έως και 80%, όπωςας μαρτυρά και το διάγραμμα.

Στα ημών των μοτοσυκλετιστών τώρα, το Stan θα μπορούσε να τροποποιηθεί ώστε να χρησιμοποιείται από αναβάτες μοτοσυκλετών, με έναν ευρύτερο σχεδιασμό αερόσακου, ώστε να πιάνει και το κράνος του αναβάτη και όχι μόνο το κεφάλι του. Στις όποιες δε αναβαθμίσεις, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας και οι διαφορετικοί τρόποοι σύγκρουσης των δικύκλων.

Στα… highlights της In&Motion, ζητά.. εθελοντές για να δοκιμάσουν το σύστημα στον πραγματικό κόσμο – των ποδηλάτων πάντα.

Πιο ρεαλιστικά παραδείγματα αερόσακων σε εξοπλισμό μοτοσυκλέτας μπορείτε να δείτε είτε με τη μορφή γιλέκου, είτε κράνους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 08:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon