.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 08:55

Langen Two Stroke – Διχρονίλα για σκληροπυρηνικούς μερακλήδες

Η Langen Technology Limited -εν συντομία απλά Langen- η οποία ειδικεύεται στις μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού, αποκάλυψε τα δίχρονα τέκνα της κατά την έναρξη της έκθεσης Motorcycle Live.

Σε μια ιδιαίτερη «τελετή», ο ιδρυτής της Langen, Christofer Ratcliffe, είχε μάλιστα ήδη μπροστά του τους νέους ιδιοκτήτες του μικρού, δίχρονου τέρατος και μετά την παρουσίαση του Two Stroke, οι μοτοσυκλέτες θα παραμείνουν εκτεθειμένες στο χώρο μεταξύ 19 και 27 Δεκεμβρίου, ενώ εκτίθεται και μια σειρά από δίχρονες μοτοσυκλέτες από τις δεκαετίες του '80 και του '90. Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Πρωταθλητής IRRC SBK και πρώην αναβάτης της Moto3 στα GP, Danny Webb για να δώσει τα φώτα του για την απόδοση του Langen Two Stroke στην πίστα.

lng2.jpg

Γιατί ξεχωρίζει όμως το εν λόγω μοντέλο; Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον V-twin κινητήρα των 250 κ.εκ. σε συνδυασμό με την εστίαση στην απλότητα, τη μείωση του βάρους, τη σύγχρονη τεχνολογία και τα «καλά» υλικά, όπου ο σύγχρονος σχεδιασμός συναντά τη λεγόμενη από τη Langen «βρετανική, παραδοσιακή δεξιοτεχνία».

lng1.jpg

Για να καταλάβετε για τι.. κινητηράκι μιλάμε, η πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου V-Twin ήταν δευτερεύον project στο εργοστάσιο της Ferrari και φτιάχτηκε το 2014 από τον Vincenzo Mattia, σαν αγωνιστικός κινητήρας GP που αποδίδει 95 ίππους - 76 στην περίπτωση του Two Stroke. Ο πατενταρισμένος ψεκασμός καυσίμου και το ελεγχόμενο σύστημα λίπανσης μέσω ECU επέτρεψαν στη Langen να εξελίξει το καθαρόαιμο, δικύλινδρο, δίχρονο μοτέρ σε έναν ανθεκτικό, ελεγχόμενο κινητήρα που πληροί μάλιστα και τους σύγχρονους κανονισμούς εκπομπών ρύπων. Η καλή απόδοση ισχύος επιτρέπει μια προβλέψιμη οδήγηση με ατελείωτη, εθιστική ροπή, κατά τα λεγόμενα της Langen πάντα.

Με το σύνολο να ζυγίζει 120 κιλά, κάτι που μεταφράζεται σε αναλογία πάνω από 600 ίππους/τόνο, το αλουμινένιο πλαίσιο υπόσχεται να παρέχει τη βέλτιστη ακαμψία, βάρος και γεωμετρία για να προσφέρει μεγάλες ταχύτητες στις στροφές, ευκολία στην αλλαγή κατεύθυνσης μαζί με.. «καθησυχαστική σταθερότητα» στα 200+ χλμ/ώρα.

lng3.jpg

Ο Christofer Ratcliffe Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Langen σχολιάζει: «Στη Langen πιστεύουμε ότι «τα αυτοκίνητα κινούν το σώμα αλλά οι μοτοσυκλέτες κινούν την ψυχή» - καταδεικνύει την άυλη και απαράμιλλη ανθρώπινη εμπειρία της οδήγησης και της κατοχής ενός Langen. Όλη η ομάδα της Langen είναι ενθουσιασμένη που θα παραδώσει τις δύο πρώτες μοτοσυκλέτες, καθώς όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, είχαμε και εμείς τα δικά μας προβλήματα με τα εξαρτήματα και την αλυσίδα εφοδιασμού σε συνδυασμό με τον COVID-19. Αυτή η στιγμή έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, τα καλύτερα πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν και οι πρώτοι πελάτες μας δεν μπορούν να περιμένουν να ανέβουν πάνω σε αυτές τις μοτοσυκλέτες και να καρπωθούν τις ανταμοιβές των εκατοντάδων εργατοωρών που έχουν περάσει σε κάθε μηχανή - τώρα είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε.»

Για την ιστορία, το Two Stroke θα παραχθεί σε μόλις 100 μοτοσυκλέτες και κοστολογείται στις 28.000 λίρες Αγγλίας, ή 32.337,38 ευρώ βάση της σημερινής ισοτιμίας. Α, χωρίς ΦΠΑ και ταξινόμηση, ε! Μην ξεχνάτε άλλωστε πως τα γούστα πληρώνονται..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon