.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 12:10

EICMA 2022 - VMoto & Pininfarina αεροδυναμική συνεργασία 

Η VMoto συνεργάστηκε με τον σχεδιαστικό οίκο Pininfarina για την εξέλιξη ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Οι δύο εταιρείες άφησαν για αρχή στην άκρη τις μπαταρίες και τις αποδόσεις του ηλεκτρικού μοτέρ και ασχολήθηκαν μόνο με την αεροδυναμική και αυτό παρουσίασαν στην EICMA 2022. 
Το όχημα παρουσιάστηκε πάνω σε μία βάση και μόνο με τη φαντασία του μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι τελικά θα τοποθετηθεί πάνω σε δύο τροχούς που προς ώρας δεν υπάρχουν. Το φουτουριστικό σχήμα παραπέμπει σε jet-ski του μέλλοντος και έχει γίνει με γνώμονα όσο το δυνατόν τη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης, ελαχιστοποιώντας τον συντελεστή οπισθοπελεκούσας. 
vmoto-x-pininfarina-concept---handlebars.jpg
«Η  ανάγκη  παρουσίασης νέων αεροδυναμικών concepts που θα υπηρετούν και θα υποστηρίζουν τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται, είναι υποχρεωτική αν θέλουμε να επιτύχουμε τις καλύτερες επιδόσεις», δήλωσε ο επικεφαλής Marketing της  VMoto, Graziano Milone. «Για να επιτύχουμε πρέπει να έχουμε συνεργάτη με μεγάλη εμπειρία και αναγνωρισμένη τεχνική ικανότητα για κάτι τέτοιο. Η απόφαση να εμπιστευτούμε αυτό το project στην Pininfarina ήταν φυσική επιλογή». Η VMoto προσπαθεί να βελτιστοποιήσει την «σταθερότητα της απόδοσης του κινητήρα, εκμεταλλευόμενη την ροή του  αέρα ώστε να ελέγξει τη θερμοκρασία, ώστε να ωφεληθεί η αυτονομία της μπαταρίας». Αυτή είναι η πρώτη κοινή προσπάθεια της VMoto και της Pininfarina και μπορεί να μοιάζει απλά ένα πρωτότυπο το οποίο δεν έχει καν ρόδες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά μεγαλόπνοα σχέδια που αλλάζουν τη μετακίνηση ξεκίνησαν κάπως έτσι. 
vmoto-x-pininfarina-concept---main.jpg
«Στην VMoto βρήκαμε έναν συνεργάτη που είναι ικανός να καταλάβει καλύτερα την προοπτική του συνδυασμού του design με την καινοτομία με συγκεκριμένη προσοχή στην έρευνα της αεροδυναμικής», σημειώνει ο επικεφαλής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων Giuseppe Bonollo. «Η θέση μας για τις λύσεις βιώσιμης μετακίνησης έχει περαιτέρω ευνοηθεί από την μεγάλη μας εμπειρία στην εξέλιξη υψηλής ποιότητας ηλεκτρικών οχημάτων. Έχουμε εργαστεί μαζί σε ένα concept που έχει τη φιλοδοξία να φέρει την καινοτομία στην ηλεκτρική μετακίνηση στους δύο τροχούς. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 12:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon