.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 11:46

Yamaha - Ετοιμάζει αερόσακο για μοτοσυκλέτες

Η τεχνολογία των αερόσακων είναι πλέον κοινός τόπος στα τετράτροχα οχήματα. Όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες υπάρχουν αερόσακοι αλλά όχι πάνω στο όχημα, πάνω στον αναβάτη με τη μορφή ειδικών μπουφάν – γιλέκων που τους περιέχουν. 
Αυτό δείχνει ότι είναι κάτι που πάει να αλλάξει. Το Νοέμβριο του 2021 η Piaggio και η κατασκευάστρια αερόσακων Autoliv ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται για τη δημιουργία αερόσακου για δίκυκλα. Τώρα όπως όλα δείχνουν στο παιχνίδι μπαίνει και η Yamaha επενδύοντας σε αντίστοιχα συστήματα  για τις μοτοσυκλέτες της. Ο γενικός διευθυντής Heiji Maruyama τεχνολογικής έρευνας και του Κέντρου Εξέλιξης  της Yamaha δηλώνει «Ναι, σκεφτόμαστε τους αερόσακους για μοτοσυκλέτες. Ήδη κάποιες εταιρείες έχουν ανακοινώσει τέτοια έρευνα και πολλές άλλες συνεργάζονται μεταξύ τους προς αυτή την κατεύθυνση. πιστεύω ότι κάποια από αυτά τα σχέδια είναι έτοιμα για την αγορά και γι’ αυτό κι εμείς ερευνούμε κάτι αντίστοιχο. Αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για ανακοινώσεις».
Οι προκλήσεις της τοποθέτησης αερόσακου σε μοτοσυκλέτα είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές στα αυτοκίνητα, συνέχισε, αφού οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν ζώνη ασφαλείας και οι αναβάτες μετακινούνται πολύ περισσότερο στη σέλα τους από ότι ένας οδηγός αυτοκινήτου στο κάθισμά του.
Αυτό κάνει πιο δύσκολο τον σχεδιασμό ενός μηχανισμού ασφαλείας. Δεδομένων των δυσκολιών η Yamaha κάνει ότι μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα. Πρόσφατα και η Honda ανακοίνωσε σχέδιο για μηδενικές απώλειες ζωών μέχρι το 2050. Αυτό το όραμα καθρεφτίζει και την βούληση της Yamaha, συμπλήρωσε ο κ. Maruyama. Ο στόχος μας, είπε κλείνοντας είναι να περικλείσουμε την απαιτούμενη τεχνολογία σε έναν μικρό μηχανισμό και είμαστε σε ένα πολύ  ώριμο στάδιο προς αυτή την κατεύθυνση. Οι εξελίξεις σε αυτό  τον τομέα αναμένεται να είναι καταιγιστικές στο πολύ άμεσο μέλλον. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 12:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon