.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 16:44

H QJ Motor στην Ελλάδα!

Η κεντρική ευρωπαϊκή ιστοσελίδα του γίγαντα από την Κίνα μόλις απέκτησε και σύνδεσμο προς την ελληνική αντιπροσωπεία που επισήμως ακόμη δεν υπάρχει.

Ολοένα και περισσότερες κινέζικες κατασκευάστριες μοτοσυκλετών έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να επεκταθούν στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια από τις μεγαλύτερες εξ αυτών, η QJ Motor, το δήλωσε επισήμως πέρυσι στην έκθεση EICMA 2021 στο Μιλάνο.

Το πλάνο της ήταν να ανοίξει αντιπροσωπείες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και το αρχικό της σχέδιο προέβλεπε δραστηριοποίηση από την Άνοιξη του 2022. Πιστοί στον λόγο τους, τον Απρίλιο εγκαινίασαν την πρώτη τους ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Γερμανία, έκτοτε επέκτειναν το δίκτυό τους σε Αυστρία και Γαλλία, ενώ στις 6 Οκτωβρίου έγινε και η επίσημη παρουσίαση της QJ Motor Iberica που αναλαμβάνει Ισπανία και Πορτογαλία.

qjmotor greece

Πλέον στην κεντρική ευρωπαϊκή ιστοσελίδα qjmotor.eu, φιγουράρει και ο σύνδεσμος για την έκτη χώρα που μπαίνει στον χάρτη της εταιρείας, την Ελλάδα!

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες η ελληνική ιστοσελίδα qjmotor.gr είναι στατική, με ένα μεγάλο σήμα της QJ Motor και τη γνωστή δήλωση coming soon (έρχεται σύντομα) από κάτω, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη καμιά επίσημη ανακοίνωση για το ποιος αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της εταιρείας στη χώρα μας.

PresentaciónOficial QJMotorEspaña 06 10 2022 SRT800 BUQUEINSIGNIA

Παρατηρώντας το παράδειγμα των προηγούμενων πέντε χωρών, η QJ Motor δε λειτουργεί με τη λογική της θυγατρικής (όπως λ.χ. η BMW στη χώρα μας), αλλά συνεργάζεται με εγχώριους επιχειρηματίες του χώρου που αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση. Φανταζόμαστε πως το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα.

Ακούμε πολλά εδώ και καιρό, και μάλλον γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο εκλεκτός, αλλά δίχως επίσημη επιβεβαίωση και ανακοινώσεις δε θα ήταν σωστό να προβούμε σε σπέκουλες και “αποκαλύψεις” για τη χάρη μερικών κλικ. Όλα θα γίνουν σωστά και στην ώρα τους.

PresentaciónOficial QJMotorEspaña 06 10 2022 TODALAGAMA

Στην ισπανική παρουσίαση που έγινε στη Μαδρίτη – με την αντιπροσωπεία πάντως να εδρεύει στη Βαρκελώνη – η QJ Motor παρουσίασε μια γκάμα επτά μοντέλων που στην κεφαλή της έχει την adventure (και alter ego της Benelli TRK800), SRT800 σε δύο εκδόσεις, βασική με 17άρες ζάντες και SRT800X με μπροστινό τροχό 19 ιντσών.

Πέραν αυτών, η γκάμα των adventure περιλαμβάνει επίσης την SRT550 που φορά την εξέλιξη του δικύλινδρου 500 κυβικών που γνωρίζουμε καλά από τις TRK502 και Leoncino 500, και ο οποίος παρά τη μεγαλύτερη χωρητικότητά του αναμενόμενα παραμένει στα 47 άλογα της Α2 κατηγορίας.

qj motor srk700 negra 34 derecho

Η γκάμα δρόμου περιλαμβάνει τις αθλητικές γυμνές SRK700 και SRK400, τη ρετρό SRV550 και την cruiser SRV300 που, μάλλον όχι τυχαία, μοιάζει με κλώνο των παλιότερων αερόψυκτων Harley-Davidson Sportster.

Δείτε ενδεικτικά παρακάτω ένα μέρος από τον τιμοκατάλογο της ισπανικής QJ Motor, όπως τον "δανειστήκαμε" από το Motociclismo.es:

qjmotor listadoprecios 10 10 2022 7 1200x690

Η μεγάλη είδηση από την ισπανική παρουσίαση ωστόσο δεν αφορούσε στα μοντέλα καθαυτά, όσο στην εγγύηση που προσφέρεται δωρεάν για κάθε νέα QJ Motor που αγοράζεται στην Ισπανία: 6 χρόνια! Αυτή είναι μια πολύ δυναμική κίνηση που προκαλεί εντύπωση, καθώς για παράδειγμα η γερμανική αντιπροσωπεία δίνει 3ετή εγγύηση στις μοτοσυκλέτες της. Καθόλου άσχημα, αλλά δεν παύουν να είναι τα μισά από την Ισπανία…

Ας αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε λοιπόν για το καλωσόρισμα μιας πολύ μεγάλης εταιρείας στη χώρα μας, μέλος του ακόμη πιο γιγάντιου ομίλου Geely που στους κόλπους του περιλαμβάνει έναν σκασμό διάσημες μάρκες, όπως οι Lotus, Volvo κ.ά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 17:13

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon