.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 07:41

Παρέα μοτοσυκλετιστών χάθηκε σε βουνό – Χρειάστηκε παρέμβαση πυροσβεστικής

Η κακή οργάνωση και το βουνό είναι ένας πολύ κακός συνδυασμός, ειδικά αν συνδυάζεται και με έλλειψη στοιχειωδών τρόπων συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με το Epiruspost.gr, μία παρέα φίλων με μηχανές μεγάλου κυβισμού είχε ξεκινήσει από την Εύβοια προκειμένου να περάσει ένα ωραίο Σαββατοκύριακο στα βουνά των Τρικάλων και των Ιωαννίνων. Δυστυχώς όμως, τρεις εξ αυτών επέλεξαν χρησιμοποιήσουν δασικούς δρόμους που οδηγούν από το Περτούλι στο Μέτσοβο χωρίς να έχουν καμία γνώση της περιοχής. Όπως ήταν λογικό χάθηκαν και εν τέλει αργά το απόγευμα του Σαββάτου ζήτησαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Από ό,τι αναφέρεται, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες υποστήριζαν ότι η ζωή τους είναι σε κίνδυνο καθώς βρίσκονται στην άκρη κάποιου γκρεμο και πως ο δασικός δρόμος που είχαν ακολουθήσει ήταν κλειστός με δέντρα και χώματα. Όταν ωστόσο το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ζήτησε το στίγμα τους, δεν γνώριζαν πως να το δώσουν. Τελικά με τις οδηγίες των έμπειρων υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος το κατάφεραν και άμεσα κινήθηκε δύναμη από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Μετσόβου για τον εντοπισμό τους.

Στο μεσοδιάστημα οι επικοινωνία με το επιχειρησιακό κέντρο συνεχιζόταν με την πηγή να αναφέρει πως οι τρεις μοτοσικλετιστές ήταν «εξαιρετικά εριστικοί» υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη διάσωσή τους. Σε μισή ώρα περίπου από την στιγμή που είχε εντοπιστεί το στίγμα τους η δύναμη της Πυροσβεστικής βρέθηκε στο σημείο.

Διαπιστώθηκε ότι γκρεμός δεν υπήρχε, όπως και κανένας κίνδυνος για τη ζωή τους, μιας και βρίσκονταν σε πολύ μικρή απόσταση από την άσφαλτο που προφανώς δεν γνώριζαν τον δρόμο για να προσεγγίσουν. Τελικά, οι πυροσβέστες έβγαλαν και τις μοτοσυκλέτες των τριών από το δασικό δρόμο ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν την περιπέτεια στα βουνά της Ηπείρου.

Νόημα έχει ωστόσο και η ακόλουθη δημοσίευση του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου, Βασίλη Βράστου, η οποία αφήνει σαφέστατες αιχμές για τη στάση των «διασωθέντων».

pyr2.jpg

Πηγή:Epiruspost.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 07:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon