.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 12:18

GASGAS – Νέο εργοστάσιο στη Βαρκελώνη

Η πρώτη παραγωγική μονάδα ιδιοκτησίας 100% της ΚΤΜ που θα βρίσκεται εκτός Αυστρίας.

Η ισπανική GASGAS πέρασε στην αγκαλιά του ομίλου Pierer Mobility Group το 2019 και έκτοτε απολαμβάνει ταχύτατη ανάπτυξη και πρωτόγνωρη αγωνιστική επιτυχία. Παρούσα πλέον σε όλα τα εκτός δρόμου πρωταθλήματα, έχει μπει και στον κόσμο των Grand Prix, αρχικά στις δύο μικρές κατηγορίες – όπου φέτος κατέκτησε τον τίτλο της Moto3 με τον Izan Guevara – και από το 2023 και στη MotoGP.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το 2021, η GASGAS με τις ευλογίες της ΚΤΜ ετοιμάζεται να μετακομίσει σε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο που χτίζεται δίπλα στη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα στην περιοχή Terrassa και πλέον είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία.

Σε αυτό θα γίνεται η παραγωγή των trial τη GASGAS με αρχική πρόβλεψη παραγωγικής ικανότητας 5,000 μοτοσυκλετών τον χρόνο, ενώ οι enduro και motocross θα συνεχίσουν να φτιάχνονται στην Αυστρία, παρέα με τις αδελφές των ΚΤΜ και Husqvarna.

Επίσης, στη νέα μονάδα της Terrassa θα εγκατασταθεί το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) trial της GASGAS, καθώς και η έδρα του αγωνιστικού της τμήματος.

Ως τώρα η GASGAS είχε ως έδρα της την πόλη Salt στα περίχωρα της Girona (κεντρική φωτογραφία), δηλαδή λίγο πιο βόρεια από το νέο της εργοστάσιο.

Το ευχάριστο για τη GASGAS είναι πως η παραγωγή των trial μένει στην Ισπανία και η παρουσία της εταιρείας ενισχύεται με τη νέα έδρα της GASGAS Racing που ξεφεύγει κατα πολύ από τα στενά όρια του trial, ενώ το εργοστάσιο του Salt αναμένεται να παραμείνει στην κατοχή της Torrot, η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά σκούτερ και παιδικές εκτός δρόμου μοτοσυκλέτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 12:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon